Vær aktiv i klasserådet for dit barns klasse

12/01/2019 0 Af Bjarke

At være aktiv i klasserådet i sit barns klasse er en rigtig god mulighed for at engagere sig i sit barns skoleliv og for at lære de andre forældre samt klassens lærere bedre at kende. Man kan næsten være helt sikker på, at der altid er plads til flere forældre, som er villige til at hjælpe til med klassekassen, organisering af fællesarrangementer og kommunikation mellem skole og hjem.

Klasserådet er en god måde at styrke det sociale liv i klassen på og samarbejdet mellem både forældrene indbyrdes og mellem forældrene og klassens lærere og/eller skolens ledelse, har rigtig stor betydning for det sociale miljø i klassen både i og uden for skolen.

Der bliver typisk valgt repræsentanter til klasserådet i starten af hvert skoleår, og her kan både gamle medlemmer få lov til at fortsætte og nye kan komme til. Er du ikke allerede aktiv i klasserådet for dit barns klasse, så er det en god idé at blive det.

Får du lov til at være med, kan du forvente, at du kommer til at skulle stå for én eller flere opgaver. Det kan blandt andet være, at du får til opgave at holde styr på klassekassen. For at gøre dette, kan det være en god idé, at du skaffer et godt regnskabsprogram. Digitalisering af klassekassen kan gøre arbejdet langt nemmere for dig, og et regnskabsprogram med automatisk regnskabsproces vil være en stor hjælp, når du skal holde styr på de mange tal.

Digitalisering af klassekassen kan hjælpe dig med at holde styr på budgetter til klassefester, udflugter og andre fællesarrangementer og ting, der skal bruges penge på. Det vil ikke kun være rart for dig, men for hele klassen og elevernes forældre, som kan stole på, at der er godt styr på klassens fælles penge.

Har du styr på digitalisering, og har du et godt regnskabsprogram ved hånden, så er det ikke noget problem for dig at tage aktiv del i dit barns klasseråd og endda melde dig til at holde styr på klassens økonomi.