Uddel pligter til dine børn

30/01/2019 0 Af Bjarke

Ønsker du, at dine børn skal være pligtopfyldende, så er det en god idé at opdrage dem til at være det. Du får her gode og simple tips til at opdrage dine børn til at være pligtopfyldende.

 

Når du er voksen, er det en god egenskab at være struktureret og pligtopfyldende. Det kan både være en fordel i hverdagen og på arbejdet. I hverdagen er der mange pligter, der skal opfyldes. Alt fra rengøring med en industri støvsuger til betaling af regninger. På arbejdet er det en god egenskab at kunne udføre sit job ordentligt og til tiden.

 

Har du et brændende ønske om, at dine børn skal være ligeså pligtopfyldende som dig selv, så de både kan have styr på deres hverdagsliv og deres karriere, når de bliver voksne, så kan du med fordel bruge følgende råd.

 

Lær børnene at gøre rent efter sig

 

En god egenskab er at lære sine børn at kunne gøre rent efter sig allerede fra en tidlig alder. Det gør du ved at uddele pligter til dem. En god metode kan være at lave et skema over, hvilke pligter de står for, og hvornår det skal gøres. Når skemaet er lavet, så kan de tjene deres lommepenge ved at være pligtopfyldende og udføre dem til tiden. Det kan være at løbe gulvet over med en industristøvsuger for en flad femmer eller tømme opvaskemaskinen for en ti krone. Du kan selv vælge, hvilke pligter der skal indgå i skemaet, og hvor meget de skal tjene for hver gang de udfører en pligt.

 

Du kan finde industristøvsugere på flexair.dk.

 

Sæt en maddag

 

Det kan være træls at stå i køkkenet hver eneste dag – især alene. En god måde at lære dine børn at tage vare på sig selv og samtidig lære at opfylde hverdagens pligter såsom at få mad på bordet er ved at indføre maddage. I begyndelsen kan det blot være som selskab og en hjælpende hånd i køkkenet, men når de bliver ældre og gamle nok til selv at lave mad, kan de stå for indkøb og lave maden selv.