Tag børnene med på en helårsrejse

Tag børnene med på en helårsrejse

23/04/2019 0 Af Bjarke

Når man først har stiftet familie, købt hus og fået et fast arbejde, er der en næsten uudtalt forventning fra alles side om, at man selvfølgelig fortsætter sådan. Det er set som det lykkelige liv, og sådan bliver man selvfølgelig ved, indtil man er gammel og træt og går på pension.

Sådan behøver det imidlertid overhovedet ikke at være. Der er meget mere at opleve i verden end det ene villakvarter, som man har valgt at slå sig ned i, og det er ikke noget, som man kan opleve på en årlig charterrejse til sydens sol.

Hvis du og din partner også stadig har en iboende rejselyst og en iver efter at opleve hele verden, så bør I ikke lade hverken omverdenens forventninger eller det faktum, at I har fået børn stoppe jer. Flere og flere familier vælger faktisk at tage på såkaldte helårsrejser med deres børn, og det viser sig, at det kan være godt for rigtig mange ting.

Fordelene ved en helårsrejse for hele familien

Først og fremmest gør det noget godt rent mentalt at komme væk fra hverdagens sus og jag. Når man vælger at tage afsted i et helt år, så kan man for alvor blive genindstillet til sin naturlige rytme og bare nyde omgivelserne og sin familie.

Det er nemlig en anden af de mange fordele, der er ved at tage af sted på en helårsrejse med familien. Man kommer hinanden ved på en helt anden måde, og alle familiemedlemmer får øjnene op for, at de kan og bør bidrage med noget. På den måde kan man blive helt enormt tætte som familie.

Slutteligt viser det sig også, at det, for børnenes vedkommende, kan være enormt god livsvisdom. Mange vil måske have indvendinger mod at tage børnene ud af skolen i et helt år, men hvis man evner at hjemmeundervise dem på turen, kan det faktisk være mindst lige så vigtigt at vise dem, hvordan man kan leve sit liv ude i den store verden.

Finansier jeres helårsrejse

Det sværeste ved en helårsrejse er faktisk at kunne finansiere sig. Det kræver selvfølgelig en ret betragtelig opsparing, alt efter hvor og hvordan man planlægger at rejse. Derudover kan man dog også finansiere dele af sin helårsrejse gennem et lån.

Så længe I sørger for, at lånet har en udmærket rente og en god lang afbetalingsperiode, kan det sagtens være en fin måde at facilitere et minde, som I vil bære sammen resten af livet.