Sørg for, at dit barns computer er sikret fra virusser

20/05/2019 0 Af Bjarke

Det har i mange år været populært blandt teenagere at spille computerspil. Det virker både som tidsfordriv og som deres sted at slappe af efter en lang skoledag. Men al denne tid foran computeren kan være lige meget, hvis ikke man sørger for, at ens computer er sikret fra virusser. Et af de mest anerkendte sikkerhedssystemer er Norton.

Typer af virusser i din computer

Der findes forskellige former for virusser, der kan infiltrere din computer, nogle værre end andre. I følgende får du en beskrivelse af de mest kendte, og hvad de gør.

  • Disse kan spredes i blandt andet e-mails. I disse e-mails kan de sprede sig selv. Der findes også former for orme, der ligger på nettet og selv finder frem til computere, der kan infiltreres.
  • Trojanske heste. Det er denne type for virus, der gemmer sig i andre programmer og ødelægger sikkerhedssystemer. Det gør de, for at andre koder og virusser kan installere sig selv. Formålet med denne slags virus kan eventuelt være overvågning.
  • Trojanske heste passer også ind under denne kategori, der rummer virusser, der har til formål at skade computeren eller overvåge. Disse registrerer alt, der bliver lavet på computeren – også dine personlige oplysninger som koder, kreditoplysninger m.m.
  • Dette er en ret aggressiv type virus. Denne tager din computer og/eller dine oplysninger og vil ikke frigive dem, før en løsesum er betalt til hackeren bag.

Tegn på at din computer har fået virus

For den almene borger er det ikke sådan lige til at spotte, om din eller dit barns computer har fået virus. Og som du har læst ovenfor, er der mange forskellige slags virusser, hvoraf nogen er dem er rigtig gode til at gemme sig i din computer. Her kommer der derfor nogle tegn, du kan være opmærksom på:

  1. Hold øje med hastigheden af computeren. Hvis den begynder at køre langsommere end normalt, kan det være grundet en virus.
  2. Sikkerhedsmekanismer er slået fra. Hvis du oplever, at dit antivirusprogram er væk, og firewall’en ikke længere er slået til, kan det være et tegn på, at Pc’en har en såkaldt malware.
  3. Computeren har sit eget liv. Selvfølgelig er der også det meget tydelige tegn på en virus, når en computer får sit eget liv. Den kan for eksempel sende mails, brugeren ikke har skrevet, åbne en masse vinduer eller websites, som brugeren ikke har brugt.

Hvis du oplever nogle af disse tegn, burde du få din computer undersøgt og sikret hurtigst muligt. Du kan risikere, at din computer bliver skadet, eller at personoplysninger bliver lækket.

Få din computer tjekket

Det kan være en god forhåndsregel at få sin computer tjekket regelmæssigt. Hellere være på den sikre side end at risikere at få sine oplysninger stjålet. På denne måde slipper du også for bøvlet med et barn, der er sur over, at deres computer ikke virker.

Det kan altså nemt betale sig at være på forkant ved at investere i et antivirusprogram fra Norton.