Skal dit barn starte til ridning? Her er alt det nødvendige rideudstyr

26/01/2019 0 Af Bjarke

Ridning er en populær sportsgren og fritidsinteresse blandt mange børn, og det er der en del gode grunde til. Det er dog en hobby, der kræver, at man har det helt rette udstyr. Rideudstyr findes der meget af, og det kan være lidt svært at finde hoved og hale i det, hvis det er første gang, man skal sætte sig ind i rideudstyr til sit barn.

Det rideudstyr, dit barn som minimum skal have for at starte til ridning, er ridetøj, et par ridestøvler og en ridehjelm. Det er alt sammen essentielt for at ride, og mens der er meget andet rideudstyr, man også sagtens kan investere i, er det godt at starte et sted og blive der, indtil det er helt sikkert, at interessen holder ved. Rideudstyr til hesten kan man nemlig ofte låne sig frem til i starten.

Ridetøj indebærer et par ridebukser, en bluse og en form for trøje eller jakke til de kølige dage, eller når hesten skal plejes i stalden. Det er vigtigt, at dit barns ridetøj passer perfekt, så det er behageligt og praktisk at bevæge sig i. Det skal desuden være svedabsorberende og tilpas varmt, så det passer til årstiden og vejret.

Ridehjelme er uden tvivl det allervigtigste stykke rideudstyr, og er det første, man bør bruge penge på. Uheld kan være svære at undgå, når dit barn færdes så tæt med så store dyr, men ridehjelme forhindrer forhåbentlig, at disse uheld resulterer i alvorlige skader.

Ridestøvler er også en nødvendighed. De er nok sammen med hjelmen den vigtigste form for rideudstyr, man kan eje. De er særligt praktiske i stalden, men er også vigtige, når man sidder på hesten.

Når der er styr på ridetøj, ridehjelme og ridestøvler til dit barn, så burde det ikke være noget problem for dit barn at komme i gang med sin nye hobby som rytter.