Sådan sørger du for din hund bliver i haven

31/01/2019 0 Af Bjarke

Stikker din hund af, når du lukker den ud i haven? Ved du ikke, hvad du skal gøre, så læs med i denne artikel, hvor vi giver dig gode råd til, hvordan du skal tackle det.

 

Hunde er en del af mange danske familier. De er menneskets bedste ven, og vi skal altid passe på vores venner og familie. Derfor skal vi også passe på vores firbenede venner, selvom de nogle gange er svære at forstå.

 

Flere hundeejere har svært ved at holde styr på deres hund. De kan enten have svært ved at holde den, når de går tur, eller de kan have en hund, der ind i mellem stikker af fra huset. Ligesom med børn, så er det vigtigt at opdrage hunden allerede fra du henter den hos hundeavleren. Fra den dag du bringer hunden hjem, skal den opdrages efter, hvordan du gerne vil have, at den opfører sig. Den skal indordne sig og gøre som du siger. På den måde skabes tillid og et godt hundeliv i familien.

 

Men det er naturligvis lettere sagt end gjort. Har du en hund, der elsker at stikke af fra haven, så er det ikke et elhegn, der er løsningen. Det elektriske hegn vil gøre mere skade end gavn. Hunden skal trænes.

 

Du er nødt til at træne din hund, så den kan forstå, hvordan du gerne vil have, at den opfører sig i en hverdag. Din hund er meget klogere, end du tror. Du kan få den til alt, hvis blot du sætter tid og energi af til at træne den korrekt.

 

Er du en hundeejer, der ikke har synderligt meget ekspertise i hundetræning, så kan det derfor være en rigtig god idé at opsøge en professionel hundetræner, som kan give dig de redskaber, som du skal bruge for at kunne lære dine hund de nødvendige ting. Det er alt fra at gå pænt på gåturene til ikke at springe op på sofaen.

 

Det er klart, at jo yngre hunden er, jo nemmere er det at ændre dens dårlige vaner. Så sørg for at træn din hund allerede fra den er hvalp.