Sådan lærer du dit barn engelsk

Sådan lærer du dit barn engelsk

25/07/2018 0 Af Bjarke

Der er nok ikke nogen, der er i tvivl om, at det i den grad er en fordel at være flydende i flere sprog. Fremmedsprog åbner op for mange muligheder på globalt plan, og det gør kun livet lidt lettere, hvis man kan snakke mere end ét sprog, da man på den måde kan kommunikere med langt flere mennesker verden over. Engelsk er det sprog, som flest kan snakke på verdensplan, og det kommer bestemt ikke til at ændre sig i den nærmeste fremtid. Børn i Danmark lærer engelsk i skolen tidligere end nogensinde før, men hvis du virkelig ønsker for dit barn, at han/hun kan komme til at blive flydende i engelsk så hurtigt som muligt, er det godt at starte tidligt.

Gør det sjovt for dit barn at lære

Der er ingen grund til at tvinge dit barn til intens engelsk undervisning i flere timer om ugen, for det vil barnet helt sikkert ikke takke dig for. Når yngre børn skal lære et fremmedsprog, skal det ske igennem leg og sjov, så barnet slet ikke lægger mærke til, at det lærer. Det kan for eksempel være i form af højtlæsningsbøger, apps eller tegnefilm på engelsk, så barnet vænner sig til at høre sproget talt, og ved at du som forælder lærer barnet selv at sige enkelte ord på engelsk.

Start med de små ting

Der er ingen grund til at lære dit barn at have en samtale på engelsk, når han/hun er helt lille, og ikke engang er flydende i dets modersmål endnu. Start med at lære dit barn at tælle til 10 eller sige farverne på engelsk. En god idé kunne være at få dit barn til at lege med sit legetøj og så udpege navne på farver og forskellige køretøjer, eller referer til forskellige familiemedlemmer og kæledyr både på dansk og på engelsk. At starte med at lære små, enkle ord lægger en god bund for det engelske sprog, og så snart dit barn er vant til at udtale ordene, bliver det lidt lettere at lære sproget.

Pas på det ikke bliver for meget undervisning

At lære et nyt sprog skal være sjovt for barnet, og det skal på ingen måde gå negativt ud over barnet. Hvis han/hun ikke gider så lad være – dit barn skal nok komme til at lære engelsk i skolen en skønne dag, så der er ingen grund til stress. Udelad grammatikundervisning og fokuser som sagt udelukkende på enkelte ord. Små børn lærer utroligt hurtigt et nyt sprog, men de kan også blive forvirrede, hvis de lærer dansk og engelsk samtidig, fordi de måske ikke altid kan kende forskel på de to sprog, og dermed kan de ende med at komme bagud i begge sprog. Det er desuden heller ikke helt optimalt at lære sit barn at tale engelsk, hvis man ikke selv er helt flydende eller har erfaring med at undervise i sproget, da barnet så højst sandsynligt kommer til at få fejl i sit sprog. Overlad undervisningen til en lærer, der ved, hvordan det skal gøres, og hold dig til at lære dit barn små ord og meget korte sætninger.

Hyr en privatlære hvis dit barn er gammelt nok

Lån eventuelt penge hos lån.dk så du kan hyre en privat engelsklærer til dit barn. Vær dog sikker på at barnet selv har lyst til at lære sproget, og gør det ikke før barnet er startet i skole – børn skal have lov til at være børn, og der er ingen grund til hardcore engelskundervisning flere gange om ugen, når barnet dårligt kan snakke dansk. Vær sikker på, at den undervisning barnet vil komme til at få, vil være passende for hans/hendes alder, og at det ikke vil være for meget langtrukkent grammatik undervisning, men blot indlæring igennem lege, sange osv., så det ikke bliver det rene totur for barnet.