Sådan inkorporerer du mere fysisk aktivitet i dit barns hverdag

Sådan inkorporerer du mere fysisk aktivitet i dit barns hverdag

11/05/2020 0 Af Bjarke

Flere børn og teenagere er overvægtige end nogensinde før. Det er vigtigt for dit barn at være aktiv, og at lære dem hvordan, i en tidlig alder. Husk desuden, at du er en rollemodel for dit barn. Denne artikel er en rettesnor til, hvordan du kan inkludere mere fysisk aktivitet i dit barn hverdag, og lade det have en fantastisk oplevelse med det, uden at blive presset.

Gode grunde til fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet hjælper med at forhindre eller reducere sundhedsmæssige problemer. Det hjælper også med at styre dit barns vægt. Nedenfor er andre fordele ved at holde dit barn aktivt.

  • Det forbrænder kalorier i stedet for at opbevare dem som kropsfedt.
  • Det opretholder blodsukkerniveauet
  • Det sænker blodtrykket og kolesterolniveauer.
  • Det hjælper med at gøre knogler og muskler stærke.
  • Det bygger styrke og udholdenhed.
  • Det lindrer stress og hjælper med fokus.
  • Det forbedrer søvn og mental sundhed.
  • Det øger selvtilliden ved at hjælpe børn med at føle sig trygge ved deres krop og udseende.

Vejen til mere fysisk aktivitet

Børn fra 6 år og derover skal være aktive 60 minutter eller mere hver dag. Dette behøver ikke gøres på én gang. De kan være aktive flere gange i løbet af dagen og kan være meget forskellige. For at børnene får noget sjovt ud af den fysiske aktivitet, så sørg for, at det findes mange muligheder derhjemme, der giver lyst til at være aktiv. Det kan eksempelvis være skateboard, rulleskøjter, gynge, stylter, cykling, eller bare et spil tennis i Wii, hvis det er en kedelig regnvejrsdag.

Fysiske aktiviteter for hele familien

Det er en god idé at samle hele familien om nogle fysiske aktiviteter. I kan for eksempel tage på en hyggelig cykeltur, eller tage ud og ro kano. På den måde lærer børnene, at aktivitet og sport kan være i en sammenhæng med hyggelige og sjove ting.

Hvis der er med lidt ældre børn at gøre, kan I tage ud og prøve laserskydning eller Airsoft, hvor I skal kæmpe mod hinanden i hold. Dette er aktiviteter der giver en høj puls, og et stort adrenalin kick. Det er er altså super sjove oplevelser, som de sent vil glemme.

I kan gøre det til en fast tradition, som hele familien skal samles om én gang om måneden. Det er selvfølgelig sjovest når gearet er i orden, men det behøver heller ikke at være dyrt. Klik her for billige luftgevær. Der findes en hel masse forskellige slags, der både er flotte og af høj kvalitet. Handelshuset aulum tilbyder prismatch på alle deres produkter, så find dem der passer til jer, og få jer en fantastisk oplevelse!

Lad dit barn gå til sport

Det er en super god idé at melde dit barn til en sportsgren, allerede i starten af barndommen. På den måde lærer dit barn fra en tidlig alder, hvor sjovt det er at gå til at sportsgren, og gradvist blive bedre. Dette giver dit barn en kæmpe selvtillid, og giver en god erfaring, om hvordan man bliver bedre til noget. Desuden får dit barn en masse gode relationer til andre, og finder ud af, hvordan man samarbejder og hjælper hinanden. At være på et hold hjælper altså dit barn med at udvikle sociale færdigheder.

Der findes mange forskellige sportsgrene som dit barn kan gå til. Hvad enten det er en holdsport, som eksempelvis basketball, håndbold, volleyball eller fodbold, eller om det er dans, svømning, ballet eller gymnastik.

Når det kommer til at være aktiv, er der noget for enhver smag. Prøv forskellige aktiviteter for at se, hvad dit barn kan lide. Nogle børn nyder sport konkurrence mod andre, mens andre blot har brug at rykke deres egne færdigheder.