Sådan giver du dit barn en god konfirmation

Sådan giver du dit barn en god konfirmation

25/06/2020 0 Af Bjarke

Konfirmationen er en stor begivenhed, som har stor betydning for dit barn. Det er derfor vigtigt at fejre den, og sørge for, at det bliver en god og begivenhedsrig oplevelse for konfirmanden. Det skal være en dag som ses tilbage på med glæde og som har vakt fantastiske minder. Her får du et indkig i, hvordan du kan gøre denne store dag til noget specielt for dit barn, så han/hun føler at de er blevet fejret tilstrækkeligt.

Tøjet

Fint tøj er en vigtig del af konfirmationen for mange. Konfirmanden skal nemlig gøres særligt i stand til denne store dag. For piger er det en tradition med en lille hvid kjole, men nogle vælger imidlertid en buksedragt i stedet. Mange piger vælger også at få lavet deres hår til dagen hos en frisør. Når det laves professionelt, får hun det præcis, som hun vil have det, og føler sig klar til, at få taget en masse fine billeder.

For drengene er det også vigtigt at have noget fint tøj på i dagens anledning. Dette betyder hvid skjorte, fine chinobukser og jakke. Nogle vælger at gøre ekstra meget ud af det, ved at tage slips på. Det er helt op til den enkelte konfirmand – så længe han føler sig godt tilpas.

Det kan dog være svært at finde noget tøj som falder i ens smag, så det er en god idé at være tidligt ude og have en god idé om, hvordan man ønsker at se ud på dagen. Hvis konfirmanden eksempelvis er i tvivl om hvilke sko der passer til dagen, så find flotte herresko hos Redgreen.dk, her er der masser af valgmuligheder.

Festen

For mange konfirmander, er det vigtig at blive fejret med et brag af en fest. Hvis dette er tilfældet, så kan der muligvis blive lidt trangt derhjemme, og det kan derfor blive nødvendigt at holde festen i haven, i et lejet lokale eller på en restaurant.

Sørg for at gøre noget ekstra ud af borddækningen. I kan eksempelvis lave noget hjemmelavet bordpynt med billeder fra konfirmandens barndom. Dette er hyggeligt at sidde og kigge på, og giver nogle gode minder.

For at det skal blive en interessant og sjov fejring, så lav gerne nogle festlige indslag. Det kan eksempelvis være nogle hjemmelavede personlige sange. I kan lave nogle flotte sangskjulere selv, med billeder af konfirmanden. I kan også få nogle til at komme, og lave noget underholdning. Det kan for eksempel være et trylleshow eller en der kommer og underviser i at danse. Der findes mange muligheder, så find noget der interesserer konfirmanden, og som kan være en god og ekstraordinær overraskelse.

Maden

Som en del af festen, hører der selvfølgelig en masse god mad til. Hvis festen holdes samme dag, som I har været i kirke, kan det være svært at finde til at lave maden selv. Maden kan derfor med fordel bestilles udefra. Sørg for at servere noget mad som konfirmanden holder af, så det kan mærkes at det er han/hendes fest.

Som oftest serveres der en 3-4-retters menu, med en forret, hovedret, dessert og så efterfølgende kaffe og kage. Det kan være en idé at få servering personale på opgaven, så I ikke selv skal stå for at tage tallerkener ind og ud. Desuden bliver opvasken en stor opgave på en sådan dag. Så hvis I ønsker at være så meget en del af festlighederne som overhovedet muligt, så anskaf to unge piger, der kan komme og give en hjælpende hånd.