Sådan forbereder du bilferien med børn

Sådan forbereder du bilferien med børn

12/08/2018 0 Af Bjarke

Ferien er en dejlig tid. Her får du tid til at nyde tid sammen med din familie, hvor I kan nyde hinandens selskab. Skal I afsted på ferie, og overvejer I en bilferie, men skæmmes lidt af lange timer på motorvejen med rastløse børn på bagsædet, der spørger om og om igen: ”Hvornår er vi der?”. Frygt ej.

Det kan sagtens lade sig gøre at få en god tur af det, selvom det er en bilferie sammen med børnene. Det er bare vigtigt, at du er froberedt og har noget, du kan underholde børnene med undervejs.

Vi giver her en den undværlige guide til bilferien med børn på bagsædet.

Tag aktiviteter med i bilen

Børn bliver hurtigt rastløse, når de bliver spændt fast i en bil og ikke har mulighed for at rende rundt og lege, som det passer dem. Det er derfor yderst vigtigt, at du har en form for underholdning med til børnene. Ellers kan det ende med en lang bilferie, hvor både børn og forældre er ved at gå ud af deres gode skind.

Det er faktisk en god idé at finde på flere forskellige aktiviteter og underholdning til bilturen. Børn kan hurtigt ændre mening, og pludselig er en aktivitet slet ikke sjov mere. Vær derfor altid forberedt med flere esser i ærmet. På den måde undgår du sure miner på bagsædet.

Der findes mange forskellige aktiviteter til børnene, som sagtens kan tages med i bilen og gøre køreturen lidt sjovere. Der findes en masse forskellige spil, der er lavet specifikt til bilturen. Der findes forskellige detaljer som fx magnetiske brikker, der gør det nemt og bekvemt at hygge med spil på bagsædet, uden at brikkerne kurer af pladen, når far drejer af motorvejen eller kører i en rundkørsel.

Skal der være plads til lidt alene tid, hvor man går ind i sin egen boble, kan det være en god idé at have malebøger og farveblyanter med. Her kan dit barn fordybe sig i en tegning og lade tiden flyve afsted. Skal der være lidt mere gang i den på bagsædet, kan man også vælge at tage lidt legetøj med, der kan være underholdning på bagsædet.

Der er mange muligheder for underholdning på bagsædet. Det kan derfor være en god idé at dit barn er med til at bestemme, hvad der skal med på bagsædet. Det giver en større sandsynlighed for en succesfuld bilferie uden ramaskrig fra bagsædet.

Lad de små lulle hen

Det kan være trættende for små størrelser at være køre i bil i længere tid. Lad dem endelig bare lulle hen. På den måde kan de sove køreturen væk, og turen vil virke kortere. Der er flere måder at hjælpe dit barn på vej til at sige hej Ole Lukøje på.

Rolig musik kan være en god start, det kan både være børnemusik eller instrumental musik, der er afslappende. En anden idé kan være at sætte en lydbog på med en af deres yndlingshistorie. Det fungerer næsten som en godnat historie, der vil berolige dem til bedre at kunne falde i søvn.

Nu til dags er der mange, der har dvd-afspillere i nakkestøtten eller iPad med på bagsædet. På den måde har børnene også mulighed for at se en film, de kan falde i søvn til. Falder de ikke i søvn, er filmen også et godt tidsfordriv.

Det er derfor vigtigt, at du husker forskellige film, eller har downloadet film til iPaden. Vigtigst af alt er, at du har husket at lade iPaden op eller har mulighed for at lade den i bilen. Ellers kan der hurtigt blive ballade, hvis filmen bliver afbrudt pga. manglende strøm.

Skal børnene sove på bagsædet er det en god idé at gøre det så bekvemt for dem som muligt. Tag puder og evt. tæpper med, der gør det lidt hyggeligt på bagsædet. Det giver rig mulighed for at ligge at blunde lidt hen.

Derudover kan det være en god idé at have en bamse med, hvis børnene sover bedst med yndlingsbamsen i favnen.

Skal I kører meget på motorvej, kan det være en fordel at have fartpilot i bilen. Det giver en blidere kørsel, der giver børnene en bedre mulighed for at falde i søvn. Derudover er det også billigere og sikrere at køre med fartpilot. Det er derfor en fordel at køre med, uanset om børnene skal sove eller ej.

Husk snacks og drikkevarer

Det er vigtigt at have lidt snacks og drikkevare med, når sulten begynder at nærme sig, eller blodsukkeret er helt i bund.

Til børnene er det brikjuice eller deres egen drikkedunk med vand eller saftevand i en smart måde, hvor på de nemt selv kan styre det. Til snacks er det godt med frugtstykker, kiks eller hjemmelavede pizzasnegle eller pølehorn.

Det behøver ikke at være på køl, og det kan nemt findes frem og spises uden så meget besvær.

Hold pause undervejs

Skal i på en lang bilferie, er det nødvendigt at holde en del pauser undervejs. Ellers kan du hurtigt få meget rastløse børn på bagsædet.

Ved at holde pauser giver du børnene mulighed for at få rendt lidt krudt af og få noget friskt luft. Lad dem et par minutter til at suge forskellige indtryk til sig, i stedet for det kun bliver en hurtig tissepause. Det giver dem noget at tænke over og bearbejde resten af køreturen.