Når sommeren er slut og skolen kalder

Når sommeren er slut og skolen kalder

09/08/2018 0 Af Bjarke

Selvom du måske som forældre synes at livet er hårdt og urimeligt når sommerferien ender og du skal starte på arbejde igen, så har dit barn det muligvis det på samme måde med skolestart. Skolestart for dit barn kan også virke som en fest de første par dage, men når hverdagen så for alvor rammer, og man har snakket med vennerne, føler man hurtigt at sommerferien kalder igen. Derfor at det vigtigt at du som forældre kan hjælpe dit barn gennem skolestaren, for ikke at starte ud med en negativ holdning til skolelivet.

Når uge 2 starter

For mange børn er det faktisk en rimelig stor glædesfaktor at starte i skole efter en god og lang sommerferie. Barnet har ofte en masse spændende at fortælle om sin egen ferie og en masse spændende at høre om vennernes ferie. Dit barn har sikkert savnet alle de gode venner henover sommeren, og glæder sig dermed til at starte skole igen. Men når den første uge er gået, måske kun de første dage, så træder hverdagen i kraft igen. Barnet har fået snakket ud med vennerne, og lektierne begynder at komme tilbage igen. Derfor kan det ske, at dit barn hurtig bliver træt af skolen igen, og længes efter den gode lange sommerferie uden skole og lektier. Det er derfor vigtigt som forældre at være opmærksom på hvordan dit barn håndterer skolestarten. Det kan også være at lektierne er blevet svære og at dit barn kan blive frustreret over nye og udfordrende opgaver.

Go-to

Hvis du oplever at dit barn har besvær med at starte hverdagen igen, er det vigtigt at du er opmærksom på det. For at hjælpe dit barn lidt bedre gennem den hårde start, kan du tilbyde din hjælp til lektier og opgaver. Det kan være en god støtte at dit barn kan få hjælp til opgaver som ellers kan virker uoverskuelige. Derudover skal du huske at spørge ind til dit barn, så I i fællesskab kan finde frem til problemer og løsninger på samme. Hvis du har svært ved at hjælpe dit barn videre med det skolelige kan du også læse artiklerne https://seeds.dk/hvordan-kan-foraeldre-og-laerere-paa-bedste-vis-uddanne-boern/ eller https://seeds.dk/hvordann-laerer-boern-at-laese/, hvor du kan læse om forskellige tips og trick i relation til dit barns skolegang og uddannelse. Derudover kan du tage et kig rundt på siden, får at finde andre relevante artikler du kan få nytte af at læse på https://seeds.dk.

Skolestart for de små

Hvis du har et af de helt små børn der skal starte i skole for første gang, skal du være ekstra opmærksom på dit barn. Det er en helt ny verden der åbner sig for din lille, og man skal huske at de skal til at starte et helt hyt liv, med helt fremmede mennesker og læringsmetoder. Der er heldigvis mange måder du kan hjælpe dit barn på. Ud over støtte, tale og omsorg, kan du hjælpe dit barn nemmere igennem det faglige. Der er b.la. masser af spil, både fysiske- og online-spil, som er yderst lærerige for dit barn. Her kan du hente hjælp til ethvert fag dit barn skal have i skolen. Det er også en god ide at holde læsningen ved lige. Derfor kan du tage tiden til at læse med dit barn i blot 20 minutter hver dag. Hvis du er ved dit barn og hjælper ham/hende igennem processen, kan det både være sjovt, lærerigt og belønnende for dig og dit barn.

Gymnasiestart og HF

Når dit barn skal starte på gymnasie eller HF, er det igen en helt ny verden og en helt ny hverdag til barn skal tilpasse sig. Som forældre kan det være svært at følge med i alt der sker, der er svært nok for barnet selv. det hele kan gå yderst hurtigt til at starte med. En god ide at at aftale at I skal snakke om tingene hvis dit barn møder udfordringer. Derudover kan det være en mulighed at lade dit barn klare sig selv, og agere mere selvstændigt. Det kan være svært som forældre at give slip, men ofte kan det også være lærerigt for dit barn at blive kastet ud i det.