Når dit barn fylder år

Når dit barn fylder år

12/07/2018 0 Af Bjarke

En vigtig dag for dit barn, måske endda for nogle den vigtigste på året, er når dit barn fylder år. At fejre sin egen fødselsdag er desværre ofte noget, man vokser fra med alderen. Der er dagen i stedet en dag man hellere vil glemme end fejre, når alderen skruer sig et tal længere op. Men for dit barn kan det være en kæmpe stor dag, som betyder utrolig meget. Derfor skal man huske på at gøre et stort nummer ud af den, både med fest og gaver.

Til singleforældrene

At stå som ene forældre og skulle stable en fødselsdagsfest på bene for dit barn kan umiddelbart virke uoverskueligt og tidskrævende. Men det behøver det heldigvis ikke at være. Det vigtigste for mange børn er ikke om huset er rengjort, og om der er blevet ryddet op i alle rum. Nej, det er i stedte opmærksomhed og gaver, masser af gaver. Dit barn går ofte ikke op i, hvilken type mad der bliver serveret til en fødselsdagsfest med familien, bare der står en stor lagkage på bordet, så kan den lækre tapas og de hjemmeagte boller godt hoppe og rende. Derfor kan det være en god ide at skrue lidt ned for liret og lidt op for charmen i stedet. Brug din tid på dit barn og fokuser på det nødvendige, så du kan skrue dine egne forventninger ned og lave et lille hyggeligt arrangement, i stedet for det helt store cirkus med stress og jag.

Til den store familie

Hvis dit barn er en af dem der har en stor familie, kan løsningen være på at undgå for meget stress at lave arrangementet så simpelt som muligt. Sørg for at den mad der serveres er nem at lave og hverken kræver de helt lange timer eller tre indkøbskurve fulde af ingredienser. Du kan enten servere noget lækkert rugbrød og nogle boller med pålæg og så lidt snacks on the side. Eller du kan invitere til kage og kaffe, hvor du ikke behøver at bruge tid på maden men kun et par bradepander med kager og en fin lagkage i dagens anledning. Man kan nemt gøre et simpelt arrangement fint, uden at det ser tyndt ud. Server gerne noget lækkert frugt til kagerne, og hav gerne både the og kaffe klar på kande. Du kan eventuelt servere varm kakao eller saftevand, hvis der er mange bør i selvskabet.

Børnefødselsdagen

Hvis du er en af de forældre, der har overskud til at holde børnefødselsdag for dit barn og dit barns klasse, er der flere måder at klare sig igennem sådan en sag på. Du kan invitere alle klassens børn hjem til kage og skattejagt, hvor du har gjort en masse spil og aktiviteter klar. Her kan man prøve at lave en stopdans, eller en anden form for leg, hvor alle børnene kan være med. Hvis du har økonomi til det, kan du også invitere hele klassen på tur i et legeland. Hvis ikke økonomien strækker sig så langt, men at du stadig drømmer om at give dit barn en stor fødselsdag, så er en mulighed, at låne de penge du mangler. Tag eventuelt et lille forbrugslån, så du har mulighed for at invitere hele klassen på en god tur.

Sammengilde

Hvis du ikke kan overskue at stå for hele børnearrangementet selv, kan du overveje om du skal slå dig sammen med nogle andre forældre i klassen, hvor i kan holde fødselsdag for flere børn ved samme arrangement. Dette er en mulighed for dig, der har travlt i hverdagen, og gerne vil have lidt hjælp til at holde styr på alle børnene.

Gaverne

Du skal huske på at dit barn nok får en helt masse gaver, og at din ikke nødvendigvis behøver at være den bedste. Det er meget forskelligt hvad dit barn gerne vil have, nogle vil gerne have mange små, andre vil gerne have én stor. Uanset bliver dit barn glad for den eller de gaver, du giver, og generelt bare er glad for en god dag med bunkevis af gaver og opmærksomhed.