Lav regelmæssige øvelser for at undgå smerter

27/01/2019 0 Af Bjarke

Mange døjer med smerter, men når de begynder at overtage ens hverdag og være en begrænsning, bliver det til et stort problem. Smerter kan desværre være rigtig svære at slippe helt af med, og alt efter hvilken type smerter, man har problemer med, kan det kræve adskillige besøg hos fysioterapeuten samt timevis af træning derhjemme. Træning og de rette øvelser hjælper på det, men det tager lang tid, så man skal besidde en god portion tålmodighed og være klar på, at ændringerne ikke sker fra den ene dag til den anden.

 

Det behøver ikke at tage mere end 10 minutter

Hvis man har mange smerter i hverdagen, bør man først og fremmest søge hjælp hos lægen, som ofte henviser til en fysioterapeut, kiropraktor eller en anden specialist alt efter hvilken type smerter, der er tale om. Her vil man typisk få instruktioner til en række øvelser, man skal lave derhjemme og regelmæssigt, så man én gang for alle kan komme smerterne til livs.

 

I starten kan det være svært at vænne sig til at skulle lave øvelserne hver dag, men når man først får gjort det til en vane, glemmer man hurtigt, at det er noget, man skal bruge tid på. Man behøver nemlig ikke at afsætte meget mere end 10 minutter om dagen til at lave øvelserne, og forskellen, de små 10 minutter gør for ens smerter, er kæmpestor. I starten laver man øvelserne for at slippe af med smerterne, men når de er væk, skal man fortsætte. Så bliver man nemlig ved med at træne sin krop op, så man undgår, at smerterne vender tilbage.

 

Når smerterne alligevel bliver uudholdelige

Selvom regelmæssige øvelser kan gøre underværker, når man døjer med smerter i hverdagen, er det ikke en mirakelkur. Der vil altid være dage, hvor smerterne er værre end andre dage, og hvor øvelserne ikke er nok, og her er det smart at have et redskab som Tenso ved hånden. Tenso er et smertelindrende middel, der lindrer smerter via nervestimulering, og så er en af de helt store fordele ved produktet, at det er frit for bivirkninger. Læs mere om Tenso på http://tenso.dk/.