Køb ejerlejlighed til dit barn

Køb ejerlejlighed til dit barn

24/10/2019 0 Af Bjarke

Hvis det er blevet tid til, at dit barn flytter hjemmefra, er det nok også blevet tid til at finde en bolig. Men hvordan finder man den perfekte bolig til sit barn, og hvordan ender man med ikke at komme af med uretfærdigt mange penge? Læs her tip og tricks til, hvordan du finder og vælger den bedste lejlighed til dit barn.

Overvej grundigt lokationen

De fleste unge mennesker søger ind mod byen, på grund af at der foregår meget, men også fordi uddannelser og arbejde ligger i byerne. I byerne er boliger dog meget dyrere, og det er meget svære at finde en bolig, som er ordentlig pris og har det, som er nødvendigt.

Det er måske ikke i København centrum, hvor man finder de bedste priser. Det er muligt at finde bedre priser lidt i udkanten af storbyen og de mindre populære områder i storbyer som København. Dog er det også vigtigt, hvis man ikke køber en lejlighed tæt på studiet og arbejdet, at man sikrer transportmuligheder. Så kig efter offentlig transport, så der er mulighed for at komme til studiet osv.

Overvej, hvilke behov dit barn har

Når du vælger en lejlighed, er det vigtigt, at du finder en lejlighed, der passer til dit barns behov. Hvad skal boligen være tæt på, hvilke og hvor mange rum skal boligen have? Osv. Hvis det er vigtigt for dit barn at kunne tage offentlig transport, så undersøg, at der i nærheden ligger en mulighed for offentlig transport der kører det sted hen.

Det er en rigtig god ide at inkludere dit barn i alle beslutninger og snakke grundigt med personen om, hvad de har brug for, og hvad de godt kunne tænke sig. Det er selvfølgelig nok ikke muligt at opfylde alle ønsker, men hvis man kommunikerer godt om, hvad der er mest nødvendigt, kan man finde en lejlighed, som passer rigtig godt til de behov, dit barn har.

Få boligen vurderet

Det er aldrig en god ide at købe en lejlighed eller anden bolig til den allerførste pris. Prisen kan næsten altid forhandles ned, og derfor er det vigtigt, at du ved, hvor meget, boligen er værd. Kig for eksempel på valuarvurdering af ejendommen ved køb af lejlighed. Så du får et billede af ejendommens værdi og kan sammenligne med andre lejligheder i ejendommen osv.

Det er også en god ide, at selv få boligen vurderet og at kende de generelle priser for lejligheder og andelsboliger, se deres priser her. Prøv også så vidt muligt at kigge på flere forskellige vurderinger, og få et stort billede af, hvad det er værd i stedet for at stole fuldt ud på prisen eller den første vurdering.