Køb det rette dykkerur fra starten

Køb det rette dykkerur fra starten

09/01/2019 0 Af Bjarke

Når man skal købe gaver til fødselsdag og jul bruger folk meget ofte argumentet, at tingen blot kan byttes hvis modtageren ikke kan lide den. Det er ofte meget rigtigt, men det gør også, at folk bliver uambitiøse når de skal købe gaver. Hvis man tænker, at folk alligevel bare kan bytte gaverne oplever man hurtigt, at gavernes kvalitet daler. I stedet bør man gøre hvad man kan for at købe de rette ting i første omgang. Skal du for eksempel give et dykkerur bør du med det samme finde det rette ur. Det gør du ved at undersøge markedet grundigt. For hvis du grundigt og sikkert undersøger hvad der findes derude vil du vælge et dykkerur, som lever op til de krav, som modtageren af uret har. Det er det bedst grundlag for et godt valg.

En dykkercomputer er vigtig under dykning

Når du skal dykke er det en god ide at have et dykkerur. Det er naturligvis ikke nødvendigt, at man har det, men det gør uden tvivl oplevelsen meget bedre. For har man dykkeruret er der visse tal man kan aflæse, som man ellers ikke kan aflæse. Det gør, at man både kan se hvor man er henne og om man har forbedret sin hastighed og sin kondition. Meget ofte er det folk, der træner op til en form for triatlon, som ønsker sig et dykkerur. Det er også dem, som ønsker sig meget andet gear i denne forbindelse.

For når man både skal cykle, løbe og svømme langt og hurtigt kræver det visse redskaber. Går du ud og køber et dykkerur til en, der ønsker sig det kan du i samme ombæring lige så godt købe nogle andre gadgets, som personen får brug for. For eksempel er der visse ting til cyklen, som gør, at den cykler hurtigere og generelt er bedre at cykle på.

Et dykkerur skal være nemt at bruge

Hvis der er en ting, som gælder for samtlige af de ting man kan købe i dag er det, at det skal være nemt. Hvor man tidligere var indforstået med, at man skulle læse mange og lange manualer for at få ting til at fungere har tiderne ændret sig. I dag vil man blot åbne en gave og så skal den virke med det samme. Man gider ikke engang at sætte sig ind i manualen da det er for stort et arbejde. I stedet ønsker man blot at gå i gang med det samme.

Når man får sit nyt dykkerur i hænderne er man derfor ikke interesseret i at skulle læse en masse. Man ønsker blot at åbne pakken med uret og bruge det med det samme. At dykkeruret skal lade op er dog noget man skal indstille sig på lige meget hvad. Hvis et dykkerur har et display, som man ikke forstår er det ensbetydende med, at det er et dårligt dykkerur. Det bør nemlig fremgå af teksten, piktogrammerne og billederne hvordan man bruger uret. Hvis ikke det fremgår tydeligt bør man med det samme bytte uret.

Find et dykkerur med et stort display

Jo mindre et dykkerur er, jo bedre er det at have om hånden. For ingen ønsker at svømme med en stor mursten om hånden. I stedet ønsker man at svømme med et lille ur. Samtidig er man dog også interesseret i et stort display. For jo større displayet er, jo nemmere er det at følge med i hvordan man svømmer. Derfor er det en afvejning af hvad der er vigtigst, et stort display eller et ur i en god størrelse.

En anden meget vigtig ting ved et dykkerur er vandtætheden. Det er klart, at uret skal være meget vandtæt. For et dykkerur vil pr. Definition være under vandet meget og derfor skal det selvfølgelig være vandtæt. Det er dog forskelligt hvor vandtæt et dykkerur er. Det er bedst, at uret kan klare i hvert fald 100 meter under vandet. For hvis man dykker meget seriøst vil man uden tvivl få brug for, at ens ur fungerer så langt nede. Af og til kan man finde et dykkerur der virker helt ned til 120 meter. Et dykkerur der kan tåle 120 meter er et godt ur. De fleste, der dykker vil nemlig ikke dykke så langt ned og derfor er det tilstrækkeligt, at uret kan klare de 120 meter.

Test dykkercomputer i butik

Er man i tvivl om, hvorvidt ens dykkercomputer virker ordentligt med ens handsker kan man prøve det i butikken. Meget ofte skal man have vanter eller handsker på mens man bruger dykkeruret. Det er derfor vigtigt, at uret fungerer med ens vanter. Man kan gøre sig selv den tjeneste at medtage vanterne i butikken. Så kan man se om man kan trykke på det lille display. Her kommer det især an på knappernes størrelse. For har de en meget lille størrelse kan det af og til blive et problem, hvis man har meget store vanter på.

Det er yderst vigtigt, at man ikke skal trykke for mange gange på uret for at få det til at fungere. Så få klik som muligt er bedst da det gør det langt nemmere at bruge. Er man under vandet har man hverken tid, overskud eller energi til at klikke mange gange på det lille ur. Et enkelt klik bør være nok. Derudover er det også en god ting hvis man kan indstille ens dykkerur så det passer præcis til ens behov. Meget ofte kan man ændre hvad de forskellige knapper kan. Alle anvendelser af et dykkerur er forskellige så derfor er det en god ide hvis man kan ændre i det. Det er ofte de lidt dyrere ure, som kan klare dette. Når man har været ude og dykke er man ofte interesseret i at bruge den data man har genereret. Meget ofte har man et program, som man kan bearbejde denne data med. Derfor er det vigtigt, at ens ur har mulighed for at blive sat til USB. På den måde kan man nemlig hurtigt få data ud og så fylder det heller ikke i hukommelsen på ens ur.