Klar til konfirmation – sådan forbereder du konfirmationsfesten

29/05/2019 0 Af Bjarke

For mange børn er konfirmationen en af de dage, de har set mest frem til i hele deres liv – endda mere end deres egen fødselsdag. For forældrene, der skal planlægge denne specielle dag, kan stressen over dagen rangere lige fra spændende til totalt overvældende.

Om i skal holde kæmpe fest eller planlægger at invitere den nærmeste familie og venner, får du her nogle tips du kan bruge, når festen skal planlægges. Så bliver det meget mere overskueligt, og du sikrer dig at dit barn får den bedste dag, med de muligheder i har.

Lav et budget

Det giver måske sig selv, men med et budget er du sikker på, at omkostningerne til festen i stikker af fra dig. Derudover er det en god idé at fortælle dit barn om budgettet. Hvis dit barn kender til budgettet, vil de også være bedre i stand til at forstå, hvis du er nødt til at sige nej til nogle af de forslag de måtte komme med og ja til nogle andre.

Med et budget i hånden vil du også selv kunne prioriteter mellem, hvor pengene skal bruges. Skal der bruges mere til mad, skal vi have en dyrere vin eller er der budget til mere underholdning. Alt sammen noget, som er nemmere at beslutte når du ved, hvor mange penge du har rutte med.

Gæstelisten

Størrelsen på gæstelisten vil formentlig have stor indvirkning på dit budget. I de fleste sammenhænge vil flere gæster betyde, at der skal bruges flere penge. Nogle familier vælger endda at spare sammen, så de kan invitere over 100 mennesker.

Hvis du ikke lige har sparet så meget sammen, så snak med dit barn. Hør dit barn, hvilken slags fest de vil have og planlæg ud fra det. Hvis de vil have så mange gæster som muligt, må du bede dit om at prioritere og, hvis de hellere vil have en lille komsammen, så er det penge sparet for dig.

Dato og sted

Konfirmationer falder på samme tidspunkt af året, hvert år. Derfor kan det tit være svært at finde den rigtige lokation for festen og booke andre ting, hvis ikke du er ude i god tid.

Samtidig er gæster ofte inviteret til andre konfirmationer på denne årstid så, hvis du er nervøs for om gæsterne kommer til din fest, kan du god tid i forvejen sende en mail, hvor du beder dem sætte kryds i kalenderen.

Samtidig skal i også her overveje om i skal have en DJ, eller om musikken skal styres af jer selv. Hos DJhuset er de eksperter i at starte dansegulvet til alle slags fester. Så kig nærmere på dem, hvis i mangler hjælp til at sætte fut i dansegulvet til den næste konfirmation.

Planlæg dagen

Lav en grovskitse for dagens plan. Der skal times med kirke, spisning, underholdning og alle mulige andre ting. Hvis du vil sikre dig at gæsterne får maden mens den er varm, så sørg for at folk er samlet om bordene, samme tid som maden er bestilt til eller færdiglavet.

Planlægningen starter allerede efter kirken, hvor der skal være planlagt kørsel for konfirmanden. Her kan du overveje at lease en bil hos nellemannleasing.dk, så du er sikker på at konfirmanden bliver kørt rundt med stil.