Idéer til at indrette børneværelset

Idéer til at indrette børneværelset

20/07/2018 0 Af Bjarke

Selvom helt små børn ikke bruger særlig meget tid på deres værelser, og sover i størstedelen af den tid, de er derinde, er det stadig en god idé, at barnet har et sted i hjemmet, som de kan kalde deres eget. Når de vokser op, er det rart for dem, at de har et sted, hvor de føler, at de kan være dem selv og gemme sig lidt væk, hvis de trænger til lidt fred. Nogle forældre går utroligt meget op i at indrette børneværelset, men er man ikke så skarp på det punkt, kan man her finde nogle gode idéer til, hvad man kan indrette børneværelset med. Har man store planer om at renovere børneværelset, kan man med fordel finde en masse gode tilbud på møbler og diverse sager, eller man kan vente med at slå til på Black Friday, hvor man så kan spare en masse penge.

Masser af opbevaringsplads

Enhver forælder er nok udmærket klar over, at ens børn ejer utroligt meget legetøj. Ofte roder hele hjemmet med legetøj, og der kan altid blive fundet en byggeklods eller legetøjsbil i hver en krog af hvert et rum. Derfor er det en super god idé at sørge for en masse opbevaringsplads, når man indretter børneværelset. Gør plads til en stor og rummelig kommode eller nogle kasser, der kan rumme alt legetøjet. På den måde kan man gemme det væk, når det ikke bliver brugt og undgå, at det roder over det hele.

Et bord er en god idé

I de fleste boligbutikker der har en afdeling for børneværelser, kan man finde skriveborde eller andre små borde i børnestørrelse. Har man plads til det, er det en god idé at placere et lille bord i børneværelset, hvor barnet kan sidde og tegne eller male og være kreativ ved sit helt eget, private bord i børnestørrelse.

Gulvplads skal der være nok af

Børn bruger størstedelen af deres tid på at sidde på gulvet og lege med deres legetøj, og derfor er det også vigtigt, at man indretter børneværelset på en måde, der gør, at rummet har så meget gulvplads som overhovedet muligt. Med meget gulvplads på børneværelset, kan man måske også undgå at legetøj, LEGO-byggerier, togbaner og dukkehuse fylder hele stuegulvet. Man behøver ikke at gå og rydde op hele tiden, og får man gæster på besøg, er det let at lukke døren ind til børneværelset og på den måde gemme rodet lidt væk.

Pynt på væggene

Det er en rigtig god idé at hænge nogle sjove billeder eller malerier op på væggene i børneværelset, eller måske barnets egne tegninger, så barnet har noget at kigge på. Barnet vil sikkert finde det fascinerende, at der er noget andet at kigge på end bare, hvide vægge. Det gør også en stor forskel for et rum, at der hænger noget på væggene, så det ikke er helt tomt og bart.

Lav en hyggekrog

Mange børn elsker at sidde og hygge sig med en tegnefilm, en bog eller et sjovt spil. Har man pladsen til det på børneværelset, kan man dedikere et hjørne til at lave en lille hyggekrog, hvor barnet kan sidde og slappe af. Her kan man sætte en lille stol eller blot en masse puder og tæpper, som barnet kan putte sig i.

Lad barnet få en indflydelse

Ofte er det forældrene, der går rigtig meget op i at indrette hjemmet, og også børneværelset har sikkert et præg af mors og fars stil og præferencer. Børn elsker deres værelser, og da det er deres egen lille zone af hjemmet, hvor de kan være dem selv, hvis de har brug for det, skal de selvfølgelig også have muligheden for selv at være med til at indrette det. Du må gerne komme med nogle idéer og forslag til, hvordan værelset skal se ud, men spørg også dit barn om, der er noget specielt, han/hun ønsker sig. Det behøver ikke at være mere end at lade barnet bestemme farven og mønsteret på sit dynebetræk, eller i hvilket hjørne af rummet hyggekrogen skal være i.