Hvornår skal du lade din børn starte med alkohol og snus?

27/01/2019 0 Af Bjarke

Det er ikke en hemmelighed, at alkoholkulturen i Danmark er ulig den i mange andre lande. Det er ofte en debat både i hjemmet og i samfundet, hvornår man bør lade sine børn drikke alkohol, og dét at ryge eller tage snus bliver også bragt på bane indimellem. Derfor kan det være rigtig svært at finde en god løsning på dette i hjemmet.

 

Forskellen på normerne og reglerne

Der er ikke nogen officielle retningslinjer for, hvornår man må drikke alkohol i Danmark, men der er regler for, hvornår man kan drikke alkohol – eller i hvert fald købe det. Alkohol på under 16,5% skal man være 16 år for at købe, og alkohol over 16,5% skal man være 18 år for at købe. Det giver nogle begrænsninger, og går også hånd i hånd med Sundhedsstyrelsens anbefalinger, som lyder, at børn og unge under 16 år ikke bør drikke alkohol, mens man bør drikke i et begrænset omfang, når man er mellem 16 og 18 år.

 

Der findes ikke de store regler for snus i Danmark, andet end at der er forbud mod at sælge det videre. Man må altså godt importere det til eget brug. Det er dog vanedannede og ikke mindst usundt, især for børn og unge, så det bør som vidt muligt undgås.

 

Selvom der er visse regler omkring alkohol, betyder det dog ikke, at de altid bliver overholdt. Det kan være meget svært at afholde sit barn fra at drikke alkohol før han/hun fylder 16 år, og det samme gælder for snus. Når der først begynder at blive holdt fester, er det ikke til at komme udenom alkohol, snus og rygning, og derfor er det egentlig op til dig og dit barn at finde frem til en passende løsning. Hver familie har sit synspunkt, og hvilket syn dit barn har på alkohol og snus kommer også an på hans/hendes omgangskreds. Skal man følge de professionelle anbefalinger, bør man dog undgå det, indtil man fylder mindst 16 år.