Hurtige tips til dit barns konfirmationsfest

Hurtige tips til dit barns konfirmationsfest

12/06/2018 0 Af Bjarke

Som 14/15-årig er ens konfirmation en rigtig stor begivenhed, som man ofte har set frem til i mange år. I månederne og dagene op til den store dag går de unge kommende konfirmander rundt med sommerfugle i maven og høje forventninger til den store dag. Det er selvfølgelig vigtigt, at man som familie gør alt hvad man kan, for at dagen bliver lige, som konfirmanden ønsker det. Deres konfirmation er noget konfirmanderne kommer til at huske i mange år fremad, så derfor skal der naturligvis være styr på det hele, så man ikke får overset en vigtig detalje eller to, når man er midt i planlægningen.

Det praktiske

At planlægge en konfirmation (eller en hvilken som helst anden fest eller begivenhed for den sags skyld) er et stort projekt, der kræver en hel del hårdt arbejde. Det kan dog heldigvis sagtens være rigtig sjovt at planlægge, men man skal lige have styr på alt det praktiske, og ofte kedeligere, først.

  • Drikkevarerne er der helt sikkert styr på, men hvad med tilbehør til drikkevarerne. Isterninger gør en stor forskel, når der skal serveres kolde drikkevarer. De kan med fordel købes hos istilfest.dk.
  • Der skal selvfølgelig serveres mad til en konfirmation, og det er der nok ikke nogen, der glemmer i planlægningen, men hvad med småtingene? Noget så simpelt som hvordan maden skal anrettes, og om det skal serveres til hver enkelt gæst eller være buffet, skal man finde ud af på forhånd. Tag også hensyn til gæsterne – måske er der nogen, der har særlige allergier eller diæter, der skal tages hensyn til.
  • Hvad med serveringspersonale? Ofte vil det være en god investering og alle pengene værd at betale nogen for at servere maden og hælde vin op til gæsterne. Hvis man har nogen til at gøre det for sig, får man også selv slappet meget mere af til festen. Catering kan blandt andet lejes hos cocktailkursus.dk.

Det kreative

Når I har fået styr på alt det praktiske, er det tid til at være kreativ. Det gælder både pynt i lokalet og bordpynt, og måske skal der endda være et tema.

  • Et tema er en god måde at sikre, at der er en rød tråd igennem hele arrangementet. Selvom det er hårdt arbejde, er det også rigtig sjovt at have et specifikt tema. Temaet kan komme til udtryk i invitationerne, under arrangementet og i takkekortene.
  • Der findes rigtig mange muligheder, når det kommer til bordkortene. Har man et tema, så få det til at passe ind her. Ellers så vær kreativ – lav en lille slikpose hvor navneskiltet sidder på eller sæt navneskiltet på enden af en blomsterpind og sæt det ned i små potteplanter eller kaktusser.
  • Sangskjuleren er helt klart også den perfekte mulighed for at være kreativ. Her er det også oplagt at udnytte et eventuelt tema. Hvis ikke man har et tema, så tænk over hvad konfirmanden interesserer sig for i hverdagen. Sangskjuleren kan for eksempel være en fodbold eller en fodboldstøvle, hvis konfirmanden spiller fodbold i sin fritid.

Det underholdende

Underholdning er vigtigt til en konfirmation. Der kommer altid en tale eller flere, men en sang eller en anden sjov aktivitet er også en god måde at trække tiden, når man lige skal have tid til at sluge maden. Underholdningen skal også være til efter maden, hvor gæsterne selvfølgelig også skal have noget at lave.

  • En sang er en traditionel løsning, men hvis man har lyst til at tænke lidt ud af boksen, kan man for eksempel lave en sjov quiz eller tip en 13’er med sjove spørgsmål om konfirmanden. Eller man kan lave en konkurrence, hvor konfirmanden skal kæmpe mod gæsterne, eller en quiz hvor det er konfirmanden selv, der skal svare på spørgsmålene.
  • Når middagen er ovre, kan I eventuelt indrette et hjørne, hvor både børn og voksne kan spille brætspil, eller hvis I har adgang til grønne områder, kan I lave nogle sjove udendørslege og spil.