Hold en storslået fødselsdag

Hold en storslået fødselsdag

12/08/2020 0 Af Bjarke

Fødselsdagskage, mad og drikke, festlokale, invitationer, underholdning, borde og stole, pynt, bartender, servering, dj osv. Det kræver en masse at holde en storslået fødselsdag, og det kan være svært at få husket det hele. Desuden tager det et hav af tid at få planlagt det hele, og det kan hurtigt ende ud i at du bliver stresset.

Her får du nogle tips og tricks til, hvordan du holder den helt perfekte fødselsdagsfest, hvor der ikke mangler noget, og hvor du bare skal nyde dagen.

Hold ikke festen derhjemme

Det er en rigtig dårlig idé at holde festen derhjemme, hvis du er bekymret for om din sofa får pletter og at ting smadrer. Desuden vil du komme til at skulle lave en hovedrengøring af hele dit hjem, både før og efter festen.

Det er derfor en rigtig god idé at finde en an lokation, hvor du kan holde din fødselsdag fest. Det kan enten være i et almindeligt festlokale, i en bowlinghall eller i en park. Kun din fantasi sætter grænser for hvilke interessante steder, din fest kan foregå.

Prisen for at leje et lokale kan klart betale sig, i forhold til hvad det kan ende ud i, hvis du vælger at holde festen derhjemme. Hvis du mangler hjælp til finde en fantastisk lokation og booking mm. så få hjælp til festen med et eventbureau. Dermed slipper du for at skulle stå for alt planlægningen selv.

Mad

Det er en rigtig god idé at få hjælp til maden, når du skal holde en fest. Dermed slipper du for at skulle stå henover gryderne, hele formiddagen. Desuden er frisk og veludhvilet når gæsterne kommer, og du kan tage dig tid til at være en god vært. Ydermere er du sikker på at maden kommer til at smage super godt, i og med at det er en professionel, der har stået for det.

Når du holder et større fødselsdagsarrangement, og bruger en del penge på maden, er det en super god idé at skrive til gæsterne, at de gerne må vende tilbage med eventuelle allergener eller ting som de ikke spiser, så du ikke planlægger en menu til 60 mennesker med dyrt kød, hvoraf 20 af dem ikke spiser kød.

Service på dagen

Det er en rigtig god idé at hyre noget serveringspersonale, når du holder en stor fest. Dermed skal du ikke bekymre dig om at opvarme cateringmaden, at ordne velkomstdrink, anrette maden, samt klare den enorme opvask, som der typisk er i forbindelse med sådanne arrangementer.

Det er desuden en god idé at hyre en bartender, der kan stå få drinks senere på aften, så du ikke selv skal stå og have travlt med det. Desuden kan det hurtigt blive problematisk, hvis gæsterne slev vælger at skænke op. Hyr derfor med fordel en bartender i nogle timer, som kan sørge for at det går ordenligt til. Du kan få hjælp til at finde noget godt personale af eventbureauet Crone & Co, som har en masse forskellige referencer, der sikrer en masse ekspertise, samt erfaring med at arrangere arrangementer. Læs mere om deres referencer her.

Lav et budget

Når du skal holde en større fødselsdagsfest, er det en rigtig god idé at lægge et budget inden. Hvis du ikke er på forkant med budgettet, kan det nemlig være at det tager overhånd. Du tænker måske ikke over det mens du køber de dyre flasker champagne og hyre en komiker til underholdning, men når du ser på din konto efter alle festlighederne, vil du højst sandsynligt få et chok, når du ser hvad det er løbet op i, i det store hele.

Lav derfor et budget i god tid forinden, og nedskriv de vigtigste prioriteringer.