Gymnasiet eller efterskole?

04/04/2019 0 Af Bjarke

Når afslutningen på ti år i folkeskolen langsomt nærmer sig, er der nogle vigtige beslutninger, man skal til at tage. Man skal nemlig gøre op med sig selv, hvad man nu har lyst til. Der findes en del muligheder for, hvad man kan lave efter folkeskolen, men for mange ligger valget mellem enten at tage direkte videre på gymnasiet eller at tage en 10. klasse, for eksempel på efterskole.

 

Efterskole er et godt valg, hvis man trænger til en lille pause fra skolebænken, inden det er tid til tre års hårdt arbejde i gymnasiet. Er man i tvivl om, om man vil på efterskole, så er det en fordel at deltage i efterskolernes dag. Her holder rigtig mange efterskoler åbent hus for interesserede elever, hvilket er en perfekt mulighed for at lære mere om dét at gå på efterskole.

 

Overvejer du at tage på efterskole, så har du sikkert allerede gjort dig nogle tanker omkring, hvilken efterskole det muligvis skal være. Så kan du udnytte efterskolernes dag til at besøge den efterskole, du har i tankerne for at få et bedre indblik i skolen, og hvorvidt den vil være et godt sted for dig at bruge et skoleår. Har man flere forskellige efterskoler i tankerne, kan man på efterskolernes dag ligeledes få en bedre idé om, hvad der ville være det rette valg.

 

Har du ikke rigtig nogen idé om, hvilken type efterskole du vil på, så start med at finde ud af, hvor du kan dyrke dine hobbyer. Der findes f.eks. efterskoler, der fokuserer på alt fra friluftsliv til sport og til medier. Frøslevlejrens efterskole er et godt eksempel på en efterskole, som har lidt af hvert at byde på. Her finder du linjefag som musik og dans samt teater og film. Kom til fterskolernes dag her.

 

Et besøg på en efterskole på efterskolernes dag kan derudover forhåbentlig gøre det lettere for dig at vælge mellem efterskole og gymnasiet. Åbent hus og besøgsdage på gymnasier finder sted flere gange om året, så når du også besøger en efterskole til åbent hus, vil det være meget lettere for dig at sammenligne de to valg og til sidst tage en endelig beslutning.