Gode råd til at få en hundehvalp med små børn derhjemme

26/05/2021 0 Af Bjarke

Hunde er blevet mere og mere populære kæledyr på det sidste, og det kan man da egentligt godt forstå. Hundene kræver dog en del arbejde, og kan godt være besværlige til tider, især hvis man også har små børn derhjemme man skal passe, og man ved jo aldrig, hvordan hund og børn kommer til at reagere på hinanden, det er derfor et ekstra arbejde at få dem introduceret, og sikre, at de kommer godt ud af det med hinanden. Her kan du dog få nogle gode råd til, hvordan du gør det lidt nemmere for alle. Mangler du stadig råd efter dette, så læs et andet godt tip her.

Vælg racen omhyggeligt

Det at vælge race er en vigtigt ting lige meget om man har børn eller ej. Ofte er det dog stadig lidt vigtigere at kigge på racen, hvis man har børn, der er nemlig nogle hunde som fungerer godt med små børn, og andre som slet ikke fungerer med de små. Det er meget forskelligt og selvom der står at det er en hund egnet til familier, så skal man ofte ind og kigge specifikt på om den også er egnet til børn. Dette er selvfølgelig lidt besværligt, men det er jo enormt vigtigt, at I ender med at vælge den rigtige hund, og det er derfor det værd.

Vis børnene hvordan man behandler hvalpen

Når børn omgås dyr, kan de ofte blive meget begejstrede og derfor også en gang imellem en smule voldsomme, det er der selvfølgelig intet ondt i, og de vil jo bare gerne være sammen med dyret. Det er dog vigtigt at vise børnene, hvordan man forsigtigt behandler dyret og opfører sig pænt, især i starten hvor den lille hund også skal vænne sig til at være der. Et godt råd er at tage børnene med i zoo eller andre steder hvor de kan sige hej til dyrene, måske har I nogen venner som har et dyr, og på den måde vil børnene vænne sig til at behandle dyrene godt, også før i får jeres egen lille skønhed.

Lad dem ikke være alene til start

Til sidst så er det nok en dårlig ide at lade børnene og hund være alene til start, det afhænger selvfølgelig af hvor gammelt barnet er, men hvis barnet alligevel bliver lidt for ivrig, kan hundehvalpen føle sig utilpas og usikker.