Forøget familie – skrumpet pengepung

21/01/2019 0 Af Bjarke

Der er mange glæder ved, at en lille ny kommer til verden. Kærligheden bruser som aldrig før, og du er nu klar til at skulle forsørge dette lille menneske, som du har været med til at sætte til verden. Men det er ikke altid lige sikkert, at man har forberedt sig på omkostningerne ved det.

Her kan du tillade dig at spare

Det siger sig selv, at en mere i familien giver dig flere omkostninger. Der er nu mange ting, man skal tænke på: babytøj, mad, interiør til babyværelse, gaver og meget, meget mere.

En af de poster, hvor det muligvis er nemmest at spare penge, er de materielle sager. Har du ældre børn, kan din nye baby arve tøj herfra, såfremt du har husket at gemme dette. Babyer vokser noget så hurtigt, og derfor kan det være en plage at skulle ud og købe nyt tøj hver måned, så snart der sniger sig en ekstra centimeter på den lille.

Har du ikke ældre børn, er det nærmest at garantere, at en i din nærmeste omgangskreds har gemt børnetøjet fra hans eller hendes barn. Hvis ikke dette er tilfældet, kan du søge råd ved dine forældre – måske de har noget af dit gamle.

Der er næsten altid råd for, hvor du kan finde babytøj, uden at du skal ud og købe det nyeste nye. Der findes masser af genbrug rundt i Danmark, og på Facebook og andre sociale medier kan vi garantere dig for, at der er mødre der rydder ud i deres babytøj og sælger det til billige penge.

Det samme gælder for interiøret i børneværelset. Her behøver du heller ikke begive dig ud og spendere mange hundrede for at få den flotteste babyseng.

Gaver og andre uforudsete omkostninger

Det er selvfølgelig let at spare på omkostningerne ved sit eget barn, hvis man har en omgangskreds der er villig til at donere deres gamle tøj og møbler.

Men når det kommer til gaver, er det ikke altid, vi har det lige godt med at skulle forære nogle ”hand-me-downs”. Her kan det være en god idé at sætte et lille beløb til side hver måned. På denne måde ved du, at du har en lille pulje, du kan trække af, såfremt du har en børnefødselsdag, du og/eller dit barn skal deltage i.

Handler det om dit eget barn, vil man også altid gerne gå lange veje for at gøre ham eller hende lykkelig. Denne pulje hjælper også hertil.

Har du ikke altid råd til at lægge lidt ekstra til side hver måned, er der også en anden mulighed. Når du har puttet ungerne, og egentlig bare sidder uden at vide, hvad du skal lave, kan du hoppe ind på din computer og nyde et glas vin, samtidig med at du prøver lykken med diverse spilleautomater. Her har du muligheden for at være heldig og tjene lidt ekstra til lige netop den gave, som du gerne vil give til dit livs lys.