Forbered dit barn til jobmarkedet

30/01/2019 0 Af Bjarke

Er dit barn blevet gammelt nok til at skulle ud på jobmarkedet og finde sit første job? Forbered ham eller hende på, hvad det kræver, inden de søger job.

Siden barnsben har du betalt for dit barn og sørget for at give ham eller hende lommepenge, som de kunne hygge sig med sammen med sine venner, når de har skullet være sammen. Men nærmer dit barn sig nu alderen, hvor det er på tide at lære, at pengene ikke hænger på træerne, og at man skal tænke sig om, før man bruger alle ens penge. Penge er hårdt tjente, men hurtigt at bruge – og det vigtigt at lære sit barn allerede fra en ung alder.

Når du bevæger dig ned i supermarkedet, er det typisk unge mennesker, der tager imod dig i kassen. Selvom det ikke ligefrem kan være drømmejobbet for dit barn, så lærer de unge mennesker en masse ved at have et fast arbejde.

De lærer hurtigt, at man skal slide for pengene, og dermed begynder de at tænke mere over, hvad de bruger de hårdt optjente penge på. Samtidig modner det dem at få et job personligt. Har man et job og har man et mødetidspunkt, så kræver det, at man møder til tiden.

Derfor kan det altså være en god idé at forberede dit barn på, hvordan man skal agerer på jobmarkedet, inden de søger. Det kræver, at man tager et ansvar på sine skuldre og gør sit arbejde ordentligt, møder til tiden og at man er pligtopfyldende. Det er allerede ved det første job, at man begynder at skabe sig en karriere. Måske er det ikke som kassemedarbejder i Netto, man drømmer om at blive til, at man er færdiguddannet, men det er stadig vigtigt, at man allerede her viser, at man lever op til de ansættelsesforhold, man er ansat til.

Søger dit barn et job, kan du med fordel styre hende i retningen af et rekrutteringsbureau, der via headhunting måske kan sørge for, at dit barn får et godt første job. Et rekrutteringsbureau headhunter ikke kun erfarne voksne, men også børn da det naturligvis er billigere arbejdskraft.