Find inspiration til børneværelset

30/03/2019 0 Af Bjarke

Det er en fest at indrette et børneværelse. Alt er tilladt! Du kan bruge vilde farver og skøre indslag. Med disse tre ting går du aldrig galt i byen med.

Når det gælder indretning, er børneværelset noget helt særligt. Her er der mere plads til, at din kreativitet bliver sat løs. Rammerne er lidt mere ”loose”, og du har mulighed for at skrue op for både farverne og de mere legesyge elementer. Vi giver dig her tre indretningsgreb til børneværelset som aldrig går galt. På et vellykket børneværelse er rammerne skabt gennem leg, fordybelse og en god nats søvn.

Sørg for den optimale opbevaring

En af de ting som skal prioriteres højt på dit barns værelse, er de gode muligheder for opbevaring. Børneværelser kommer hurtigt til at ligne en losseplads med rod og legetøj overalt. Det skal der naturligvis være plads til indimellem, men det er vigtigt, at hver ting har sin plads, så du nemt kan rydde værelset op, hvis gæsterne banker på døren.

En nem løsning er at skabe det med bogkasser på væggene og en masse rummelige kurve. Boghylder eller bogkasser på fødder kan også være en strålende idé til værelsets indretning. For at få flere idéer til opbevaringen kan du også besøge en boligmesse, hvor mange finder god inspiration.

Gør plads til børnenes kreativitet

Vi kender det alle sammen. Skal du først til at rydde op eller sørge for en masse ting, inden du kan kaste dig over et projekt, så kan det godt tage tid, før du får taget dig sammen til det. Sådan har dit barn det også. Derfor er et af de vigtigst råd fra boligmesse 2019, at du skaber nemme rammer for dit barn på værelset.

Det gør du blandt andet ved at skabe en god ”arbejdsstation” for dit barn ved at montere en hylde på væggen eller stiller et bord, hvor dit barn kan udfolde sin kreativitet.

Du kan finde en masse gode idéer ved Boliginspiration 2019.

En hyggelig hulestemning

Et børneværelse skal rumme både plads til leg og søvn. Derfor er det en god idé at skabe en rolig zone ved sengen, der signalerer, at det er her roen skal indfinde sig.

Det kan gøres med populære sengehimler, der skærmer af for omverden. Du kan med fordel hænge en boghylde inden for rækkevidde, hvor favoritbøgerne kan stå.