Find den rigtige seng til dine børn

12/01/2019 0 Af Bjarke

Der er ingen tvivl om, at en god nattesøvn har stor betydning for både børn og voksne, men for at få en god nattesøvn, skal man have en ordentlig seng at sove i. Valg af den rigtige seng til børnene kan være svært, men her kan du læse en hurtig guide til at finde den helt rigtige seng til børnene.

Størrelsen på sengen

Sengen skal naturligvis passe til barnet, og derfor har størrelsen stor betydning. Størrelsen 70×160 cm er god til små børn, og der er sjældent grund til, at sengen er større, for barnet fylder den ikke ud.

Størrelsen på sengen afhænger mest af barnets størrelse men også af værelsets størrelse. Der skal også være plads til legetøj, opbevaring, eventuelt et skrivebord samt plads til at lege på gulvet, så sengen bør ikke fylde det hele. Kniber det med pladsen, så kan det være en god idé at vælge at købe højsenge til børnene. Under højsengen får man et par ekstra kvadratmeters gulvplads på værelset, som med fordel kan bruges som ekstra legeplads, til opbevaring eller som hyggekrog. Man kan endda få højsenge med indbygget skrivebord og sofa, så man kan udnytte pladsen ekstra godt.

Madrassen

Når man skal købe ny seng til sine børn, så kommer man næsten ikke udenom også at købe nye madrasser. Madrassen har kæmpestor betydning for børnenes nattesøvn.

Når man skal vælge madras, skal man gå efter en, som passer til barnets vægt og kropstemperatur. Derudover skal madrassen være holdbar, da barnet hurtigt kommer til at slide på den. Det er også vigtigt, at madrassens betræk let kan tages af, så det kan rengøres.

For at sikre, at man vælger den helt rette madras, bliver man nødt til at tage barnet med ud at købe den. Barnet skal selvfølgelig selv føle sig godt tilpas på madrassen, og så skal man sørge for, at rygraden er lige, når barnet ligger på siden, og at det er svært at presse en hånd ind under lænden, når barnet ligger på ryggen. Lever madrassen op til dette, har man en god madras.