Find den rette højskole til dit barn

30/01/2019 0 Af Bjarke

Er du på udkig efter højskoler til dig selv eller dit barn? Så læs med for at få nogle gode råd herunder.

 

Du er selv blevet færdig med gymnasiet og har valgt at tage et sabbatår. Eller måske er det dit barn, der står i den situation. Uanset hvad så bør du begynde at kigge efter højskoleophold, for det er en fantastisk oplevelse, og det kan være med til at forme dig eller dit barn til en mere udviklet udgave.

 

Du har nu overordnet to muligheder – højskole i Danmark eller højskole i udlandet.

 

Højskoleophold i Danmark

 

Mange unge mennesker søger et højskoleophold i Danmark for at få en glimrende oplevelse, lære en masse nye mennesker at kende og måske endda få festet lidt igennem og fejre, at den første periode af skolelivet er overstået.

 

Det er en god idé at finde ud af, hvilken form for højskole du ønsker at bruge flere måneder på. Er det idrætshøjskole, højskole til at forberede dig på en studieoptagelse såsom journalistik eller er det faglige ikke så vigtigt?

 

Find frem til hvad der interesserer dig, og find den rette højskole ved at kigge internettet igennem. Der findes mange gode højskoler i Danmark!

 

Højskole i udlandet

 

Er du mere til et sandt højskoleeventyr, så kan du også vælge at tage på højskole i udlandet. Du drømmer måske om at komme ud og opleve verden? Du kan for eksempel kombinere højskole med rejse og frivilligt arbejde. Der findes blandt andet en højskole på Zanzibar, hvor du kan kombinere et højskoleophold med at rejse i det tropiske Afrika og frivilligt arbejde.

 

Et højskoleophold uanset om det er i Danmark, på Zanzibar eller et andet sted i den store verden vil styrke dig både fagligt og personligt. Størstedelen af de unge der har prøvet det, har haft følelsen af at de er blevet modnet både på et personligt plan, men også på det faglige plan.

 

Tag på højskoleophold, og lær en masse nye mennesker at kende. Men vigtigst af alt, så lærer du også dig selv bedre at kende.