
Få styr på julen i god tid
Tiden op til jul er ironisk nok den mest stressende tid på året, selvom det egentlig er meningen, at man skal slappe af og hygge sig med venner og familie i december måned. Julegaveindkøb og store udgifter er ofte roden til alt den stress, der pludselig bliver opbygget, men hvis man virkelig vil det, er det ikke noget problem at komme uden om det. Man kan selvfølgelig ikke komme udenom at skulle købe julegaver og gøre alting klar til jul, men man kan hjælpe sig selv en hel del ved at sørge for at gå i gang i god tid og så stille og roligt få styr på det hele.
Få og send ønskelister før Black Friday
Er du en af dem, der kan have lidt svært ved at finde på, hvad du skal ønske dig til jul, så sæt en deadline for at tvinge dig selv til at få ønskesedlen lavet. Før Black Friday er altid en god deadline: så er der stadig en måned til jul, og dine familiemedlemmer kan købe dine julegaver på tilbud. Spørg også efter din families ønskesedler før Black Friday, så du selv kan spare en masse penge ved at købe julegaverne, når priserne er sat ned. Man kan let komme til at spare flere hundrede kroner ved at gøre sig selv den tjeneste at købe julegaverne på tilbud, og så er det samtidig også en fed følelse at kunne tjekke julegaveindkøb af på listen over ting, man skal have gjort, før december overhovedet er startet.
Overhold dit budget
Juletiden er en dyr tid, og rigtig mange penge bliver brændt af, når der skal købes julegaver og julemad. For at undgå, at det går helt galt, og du skal leve af havregryn i hele januar måned, så sørg for at overholde dit budget. Hvis du er rigtig presset, så overvej eventuelt at tage et mindre lån, besøg f.eks. https://låneguiden.eu/, så du kan komme ud på den anden side af julen med pengene nogenlunde i behold.
Køb ind i god tid
Hvis du er så heldig, at du står for al madlavningen, eller bare noget af den, til lillejuleaften, juleaften og julefrokoster, så har du med garanti en meget lang liste over mad, du skal have købt. Skriv derfor indkøbslisten i god tid, meget gerne allerede i starten af december, så du langsomt kan få fyldt skabene op med de ting, du skal bruge. Meget af det, for eksempel konfekt, småkager og drikkevarer, kan sagtens holde sig, selvom det er købt i god tid, og både anden og flæskestegen skal i fryseren, og kan altså også sagtens holde til at blive købt lang tid i forvejen. Hvis du langsomt og i god tid går i gang med at handle alt det, der skal bruges, slipper du for en del stress i dagene op til jul, hvor supermarkederne måske pludselig løber tør for flæskesteg eller noget andet, som julen bare ikke kan være foruden.
Få julekortene sendt hurtigst muligt
Mange danskere sender julekort til venner og familie, som man ikke får set, for at ønske glædelig jul. Hvis du har julekort, der skal skrives og sendes, så gør det i god tid. Det er ikke kun for din egen skyld, men også for modtagernes skyld, for kortene skal jo helst nå frem før jul, og siden postvæsenet har ualmindelig travl i juledagene, er det en god idé at få dem sendt afsted i god tid, så man kan være sikker på, at de når frem i tide.
Lav mad på forhånd
Når alle de små ting er klaret og overstået, kan man godt tillade sig selv at slappe af i dagene op til jul, men ofte kommer der igen stress på den 24. december, fordi det helt store julemåltid så skal forberedes. For at spare sig selv for noget af den stress, kan man dog gå i gang en dag i forvejen. Skræl for eksempel kartoflerne, lav risalamanden og sæt den på køl eller lav rødkålen varm den op på dagen. Småkagedej kan man med fordel lave lidt længere tid i forvejen og så fryse det ned, så det er lige til at tø op, skære ud og smide ind i ovnen, når det skal bruges.
