Er det sikkert at genbruge en krybbemadras?

Er det sikkert at genbruge en krybbemadras?

10/06/2018 1 Af Bjarke

Der er ingen tvivl om det: at have en baby er dyr. Efter at have købt en klapvogn, krybbe, tøj, fodring forsyninger, bleer og andre væsentlige, kan din tegnebog hurtigt tømme ud. Det er naturligt at begynde at lede efter måder at spare penge på alle de ting, du har brug for til baby, og en måde er ved at købe brugte genstande. Mens nogle brugte genstande er gode nyheder til din tegnebog og din nye baby, er der nogle sikkerhedshensyn at overveje; dette gælder især når det gælder brugte krybbe madrasser.

Sanitære bekymringer

Når du køber en brugt krybbe madras, kan du ikke være 100 procent sikker på den pleje eller misbrug det gik igennem, mens du tidligere blev brugt. Et spædbarn kan være særligt snavset på grund af bleetætheder eller spildt mælk; alle disse ting kan samle på en krybbe madras og føre til fugt og skimmel vækst, hvis ikke rengøres ordentligt. Desuden, hvis madrassen ikke blev opbevaret på et køligt, tørt sted, kan fugt sive ind i madrassen, der rummer bakterier og svampevækst. Hvis du har en krybbe madras, der blev brugt til et ældre barn i dit hjem, og du ved, at det var godt omhyggeligt og opbevaret korrekt, udgør det sandsynligvis ingen risiko for din baby.

Forkert pasform

Mens den standard krybbe madras er mindst 27 1/4 tommer med 51 5/8 tommer og ikke mere end 6 tommer i højden, er ikke alle krybbe lavet til disse nøjagtige specifikationer, og en dårlig babyseng madras kan udgøre en betydelig sundhedsrisiko . Ifølge ConsumerReports.org bør en skræddersyet krybbemadras ikke have nok plads mellem madrassen og siderne af krybbeen til at passe to fingre nøje.

Fasthed og tilstand

En krybbe madras bør være fast til at ordentligt støtte din baby og reducere risikoen for pludselige barnedødssyndrom. En brugt krybbe madras kan miste noget fasthed og kunne udvikle dips og buler på grund af ukorrekt brug eller opbevaring. Derudover er tilstanden af ​​madrassen afgørende. Brug ikke en madras med tårer, udsatte fjedre eller påfyldning, eller en der lugter af meldug eller fugt.

SIDS Risiko

I november 2002 “British Medical Journal” blev der offentliggjort en undersøgelse af forskere fra Skotland, der gav mulighed for en mulig forbindelse mellem brugen af ​​en præ-ejet krybbemadras og spædbarnsdød fra SIDS. Undersøgelsen viste, at et spædbarn var op til tre gange mere sandsynligt at dø af SIDS, når man brugte en brugt krybbe madras. Mens undersøgelsen ikke fandt et fast årsagssammenhæng mellem brugen af ​​en gammel madras og SIDS, fandt den tilstrækkeligt bevis for at berettige bekymring, når man accepterede en brugt madras fra andres hjem.