Dette kan dine børn blive i fremtiden

31/01/2019 0 Af Bjarke

Den eneste der sætter grænserne for, hvad man kan eller vil blive, når de bliver store, er dem selv. Derfor er det vigtigt, at det er det budskab, som de bliver opdraget med.

 

Du kan blive, hvad du vil. Den sætning har vi nok alle hørt på et eller andet tidspunkt i vores liv. Og det passer jo egentlig. Den eneste person der sætter grænser for, hvad man kan blive, det er en selv. Vil du gerne være læge, så kan du sørge for, at du er flittig nok i skolen til at opnå et snit, der kan få dig ind på medicinstudiet på et af landets mange fine universiteter. Vil du derimod gerne være journalist, så gælder det om at forberede dig rigtig godt på optagelsesprøven, så du kan blive optaget på studiet i Aarhus, Roskilde eller i Odense.

 

Med andre ord – det er kun dig, der sætter grænserne. Det samme er aktuelt for dine børn. De har ligeså mange muligheder for at skabe sig det liv, som de gerne vil have. Om det så er at blive ligesom din lokale tømrer eller om de vil have en højere videregående uddannelse.

 

Det eneste som det kræver, er at du opdrager dem med det budskab. For kende sætningen ”du kan blive, hvad du vil”, så skal man have hørt den før. Opgaven ligger altså hos dig som forældre. Hvis du ønsker, at dit barn skaber sig det liv, som de ønsker, så skal du allerede lærer dem fra de er små, at mulighederne er deres, hvis de selv skaber dem.

 

Vi lever i et dansk samfund, hvor uddannelse er ”gratis”. Vores uddannelsessystem er godt, og det giver vores børn alle de muligheder, som der skal til, for at de kan skabe sig den tilværelse, som de allermest ønsker.

 

Det kræver blot, at kender til deres muligheder, og at de naturligvis selv griber chancen. Man kommer ingen vegne uden vilje.