Derfor skal du have en bæresele til dit barn

Derfor skal du have en bæresele til dit barn

07/07/2020 0 Af Bjarke

Lad os starte med at slå fast, at en bæresele ikke er en nødvendighed – man kan sagtens klare sig uden. Når det så er sagt, er det alligevel værd at overveje en bæresele til baby, da den kan gøre livet som forælder lettere.

Fordele ved bæreseler

Vi elsker bæreseler og vi er sikre på, at du også kommer til det, hvis du vælger at investere i en. I det følgende vil vi præsentere dig for en række fordele ved at bruge en bæresele til transport af baby.

Ingen baby i armene

De fleste forældre har oplevet perioder, hvor det er umuligt at lægge baby fra sig, uden det resulterer i gråd. I perioder kan børn have et særligt stort behov for fysisk nærvær, hvorfor de bliver ekstra klistrede. Selvom det er hyggeligt at være tæt på sit barn, kan det blive forstyrrende i længden, når du ikke kan gå nogen steder uden at have baby i armene. Det er svært at ordne vasketøj, tage opvasken eller tilberede aftensmaden, når man ikke har armene fri.

Løsningen er, som du måske har gættet, en bæresele. Med bæreselen spændt om kroppen og baby placeret sikkert i den, kan du bevæge dig rundt og foretage dig de ting, som du normalt ville gøre, alt imens baby er helt tæt på dig og derfor glad og tilfreds.

Kan erstatte klapvognen

En klapvogn er genial og et must have for de fleste børnefamilier. Det er dog ikke alle steder, som egner sig til brug af en klapvogn.

I supermarkedet kan der være begrænset med plads, hvilket gør det svært at manøvrere med klapvognen. Går du en tur på stranden, er det svært at skubbe på en klapvogn, fordi den skal køre i sand. En udflugt i skoven kan være besværlig med klapvognen, når terrænet er ujævnt.

I ovenstående tilfælde – og mange andre – er det oplagt at benytte en bæresele til transport af baby i stedet for klapvognen.

Bæreselen skal bruges med måde

Helt små børn skal ligge noget så meget som muligt, da deres rygsøjle endnu ikke er udviklet i en sådan grad, at den kan tåle for stor belastning i længere tid. Når barnet sidder op, eksempelvis i en bæresele, er der belastning på rygsøjlen, hvilket kan være skadeligt for den skrøbelige babyryg.

Bæreseler er godkendt til brug i Danmark og er derfor ikke farlige. Det handler dog om at bruge bæreselen med måde, så baby ikke sidder i den mere end højest nødvendigt.