Børn og det berigende liv

Børn og det berigende liv

26/06/2018 0 Af Bjarke

At få og opdrage børn kan være både det bedste og det sværeste i livet for enhver forældre. Bleskift og tøjvask i barnets helt unge alder kan virke let som en lej, når først teenageproblemerne og de mange diskussioner bliver en del af hverdagen.

Som forældre er det ofte en udfordring, hvis ikke den sværeste man møder gennem livet, at opdrage sit barn. Børneopdragelse er en udfordring, og noget man måske aldrig mestre. Gennem de mange fødselsdage som dit barn skal fejre, kommer nye udfordringer med i pakken hvert år. Forskellige faser i dit barns liv kan være svære at håndtere og forstå.

De første år:

Når dit barn er spæd er dine udfordringer formodentlige nogle helt andre end førhen oplevet. Du står nu med et lille nyt liv mellem dine hænder, som du skal elske, pleje og opdrage. Du skal formodentlig ommøblere hele dit bo, hvor det ellers rene hjem nu fyldes med bæbleer og barnevogn. Barnet har desværre ikke blot brug for kærlighed og modermælk, men en helt masse nye ting er den del af pakken. Store ændringer skal ofte til i hjemmet, hvor både puslebord, seng til dit barn, skabsplads til babytøj og diverse babyting fylder ud. Derudover skal der lejetøj til, og ofte i lange baner. Det kan trække hårdt på din økonomi at få et barn, med alle de mange ting der medfølger. Bleer, sutter, lejetøj, baby-talkie og mange andre ting er ofte nødvendige for at kunne have et barn i hjemmet. Derfor kan det måske være at det blev nødvendigt med et lån. Hos Pengeinfo.dk kan du hurtigt og nemt få skræddersyet et lån der passer til lige præcis dit behov. Om du så mangler penge til en barnevogn eller børnetøj, så kan du låne penge efter dit behov.

De unge skoleår:

Når dit barn skal starte i skole, kan det være ekstremt overvældende, både for barnet men bestemt også for forældreren. Dit barn går en helt ny periode i møde, hvor det er vigtig at barnet får en god oplevelse helt fra starten. Som forældre kan det være en god ide at skabe et socialt liv blandt de andre forældre i dit barns skoleklasse. Det kan være med til at skabe gode og trygge rammer for dit barns sociale liv blandt nye venner, hvor både forældre og børn kan lave ”legeaftaler”. Diskussion

Teenagelivet og de svære år:

Når dit barn er kommet i teenageårene, opstår pludselig helt nye udfordringer. Det kan være at dit barn begynder at have langt stærkere holdninger til påklædning og make-up end førhen, eller pludselig vil ud med drengene fra klassen og skate. Nu skal man som forældre lærer at det ikke hedder ”at leje” mere, men at ”være sammen”. Ny adfærd og opførsel kan ske ret hurtigt og drastisk når dit barn kommer i puberteten. Derfor kan det være en fordel som forældre, at holde hovedet koldt. ”Det er bare en periode”, kan du huske dig selv på, når dit barn er helt oppe i det røde helt over at skulle være hjemme senest 21.00 på en fredag aften.

Når det er tid til at forlade reden:

Dit barn er nu gammelt og forhåbentlig modent nok til at flytte hjemmefra. Der åbner sig et helt nyt kapitel, både for dit barn men også for dig som forældre. I mange situationer tager dit barn en del lettere på fraflytningen end du. Men husk, at når vasketøjet hober sig op, studiet bliver for svært og livet bare virker som om alt går imod dit barn, så er du ikke længere væk end en telefonopringning. Det kan virke betryggende at dit barn stadig har brug for dine råd om madlavning og hvilke vaskepulver der virker bedst på plettet tøj. Derfor er det vigtigt at huske på, at uanset hvor gammel dit barn bliver, så vil dit barn altid være dit barn, og du vil altid være forældre. Og når det engang bliver dit barn som skal have et barn, og du som skal være bedsteforældre, så kan du mindes med varme minder, alle de mange skønne og udfordrende faser som dit eget barn snart møder, og huske på, at dit barn, uanset alder, altid vil have brug for sin mor og far.