At rejse langt med sine børn for første gang

18/03/2019 0 Af Bjarke

Skal I ud at rejse langt med jeres børn for første gang, så kan det være en stor mundfuld for både jer og dem. Derfor er det godt at være forberedt, så det bliver en god oplevelse for hele familien. Hvordan man forbereder sig, kan I læse mere om her.

Forbered børnene på flyturen

Hvis børnene ikke er vant til at flyve, er det en god idé at forberede dem på, hvordan det kommer til at foregå. Fortæl dem hvordan sikkerhedsproceduren og paskontrollen foregår, og forbered dem også på selve flyveturen. Er de lidt nervøse over at skulle flyve, kan det gøre dem lidt tryggere, at I på forhånd sætter dem ind i det.

Medbring skiftetøj

På lang flyvetur er der god tid til, at børnene kan nå at spilde på deres tøj, og når man sidder næsten 10km oppe i luften med et barn, der har spildt et glas vand eller det, der er værre ud over sig selv, er det rart at have et sæt skiftetøj med i håndbagagen. Det er godt at klæde børnene i noget behageligt og afslappet tøj, så de både kan sidde og sove behageligt.

Afsæt ekstra tid

Det er ikke en hemmelighed, at alting tager lidt længere tid, når børnene skal med, og derfor bør man afsætte lidt mere tid til lufthavnsprocessen end normalt. Det skader aldrig at være i god tid, og børnene synes helt sikkert, at det er sjovt at gå rundt i lufthavnen og kigge på alle flyene, så tiden skal nok gå.

Gør brug af fordele til børnefamilier

Det kan være rigtig hårdt at rejse langt med børn, og det ved flyselskaberne godt. Derfor kan man ofte finde et række fordele til børnefamilier, som man kan udnytte. For eksempel kan I lytte efter højtaleren, når det er tid til at gå ombord på flyet, for børnefamilier bliver ofte kaldt ombord som nogle af de første. Med tidlig boarding har I god tid til at komme på plads i flyet før alle andre. Derudover er det en god idé at bestille børnemenu på forhånd. Så får børnene børnevenlig mad, og det bliver serveret tidligere end jeres mad, så I kan hjælpe dem med maden først og derefter have god tid til at spise jeres egen.

Husk underholdningen

Rastløshed, kedsomhed og en meget lang flyvetur er en virkelig dårlig kombination, især når man har med børn at gøre. Underholdning til børnene er derfor en nødvendighed på den lange flyvetur, og der skal være meget af det. Medbring tablets med film og spil på, malebøger og farveblyanter, musik, kortspil og tegneserier som børnene kan holde sig beskæftiget med undervejs. Flyver man om natten, så er det en god idé at opfordre dem til at sove. Det kan der hurtigt gå nogle timer med.

Giv børnene deres egne kufferter

På en lang rejse med børn er det en god idé at give børnene deres egne kufferter. Så skal I ikke bære på alt deres håndbagage. Når der er plads til tablets, bøger, farveblyanter, malebøger og skiftetøj i deres små kufferter, har I mere plads til jeres egne ting i håndbagagen. Så har I en hånd fri til at holde styr på børnene. Desuden vil de sikkert synes, at det er sjovt at få lov til at have deres egen lille kuffert at køre rundt med og at holde styr på.

Brug ventetider i lufthavnen fornuftigt

Når man rejser langt væk hjemmefra, kan man næsten forvente at skulle have en mellemlanding eller to undervejs. Her har man nogle timer, der skal gå, og for hele familiens egen skyld bør man her lægge tablets langt væk og i stedet gå en tur. Kig på nogle butikker, dem er der altid mange af i lufthavne, eller slip børnene løs på en legeplads. Det vigtigste er at få bevæget sig. Efter en lang flyvetur trænger børnene sikkert til at strække benene, og for jeres skyld er det godt lige at lade dem brænde noget energi af, inden de skal sidde stille i endnu flere timer.