Aktiver dine børn med en gymnastikmåtte

Aktiver dine børn med en gymnastikmåtte

24/08/2020 0 Af Bjarke

Aktive børn er sunde børn. De fleste børn vil nok helt af sig selv have et vist aktivitetsniveau, andre skal lige have et puf i den rigtige retning, når de bliver over otte år.

Under alle omstændigheder, så er det op til dig som forælder at sørge for, at dit barn har nogle muligheder for at være aktive.

Det kan du gøre på flere måder. Du kan melde barnet ind i en sportsklub eller til spejder. Hvis I har pladsen til det, kan du også sætte en trampolin eller en gymnastikmåtte op.

En gymnastikmåtte kan også sættes op udenfor. Den er sjov at træne på, og den kan også holde til, at du laver nogle øvelser på den.

Hvad er en gymnastik måtte?

En gymnastik måtte kaldes også for en airtrack. Det gør den, fordi der skal pustes luft i den. En airtrack er en lang lidt tyk måtte, der skal fyldes med luft, inden den bruges. Når den er klar, så kan den bruges til diverse gymnastiske øvelser.

Luften gør, at du får et bedre afsæt, og dermed kan du hoppe højere. Det gør også, at du lander blødere efter et spring eller et rul. Ifølge anbefalingerne så bør børn under fem år ikke benytte en gymnastikmåtte. Desuden gøres der opmærksom på, at en airtrack ikke er et stykke legetøj.

Der bør derfor altid være en voksen i nærheden, der kan holde øje med, hvad der foregår på den. Nogle spring kræver en del træning at kunne udføre, og der er også en risiko for, at et spring kan gå galt. Derfor må børn ikke bruge en gymnastikmåtte uden opsyn.

Tilbyd dine børn nogle sjove aktiviteter

Den bedste måde at aktivere børn på er ved at give dem nogle muligheder for at bevæge sig på måder, som de synes er sjove. Det kan typisk være sådan noget, der involverer en bold.

Det kan også være enten en trampolin eller en gymnastikmåtte, for de nærmest inviterer til sjov og bevægelse.

De færreste børn kan se en trampolin eller en airtrack uden at afprøve den. Begge dele kan leges på, og begge dele kan bruges i forbindelse med seriøs træning. Med sådan nogle muligheder inden for rækkevidde, så er det ingen kunst at holde børnene aktive. Det kan tværtimod være en udfordring at få dem til at holde pause fra dem.

Hvilken gymnastik måtte skal jeg vælge?

Når du skal vælge en gymnastik måtte, så bør du gå efter en af en god kvalitet. De er mest sikre, og de er mest holdbare. Du kan få en airtrack eller gymnastik måtte i forskellige kvaliteter, ligesom der også kan være forskel på højden af dem.

Det er klart, at en gymnastik måtte med en højde på 20 cm, er bedre at hoppe og springe på, end en airtrack med en højde på 10 cm.

Det er vigtigt, at du vælger en airtrack af en vis kvalitet, hvis børnene skal bevare interessen for den. Når du vælger en gymnastikmåtte af god kvalitet, så giver du dit barn de bedste muligheder for en aktiv fritid.

De kan træne på den i lang tid, og når den ikke er i brug, så kan du lukke luften ud af den og rulle den sammen.

Et aktivt barn er et sundt barn. Derfor kan du være med til at give dit barn en sund og aktiv barndom, når du køber en airtrack til det. Da du gerne skulle købe en af en god kvalitet, så vil den også være stærk nok til at lade dig udføre diverse spring og andre øvelser. Dermed kan I have en god aktivitet, som I kan lave sammen i familien. Det er sundt for jer alle sammen. Hjælp dit barn godt i gang med nogle sjove og sunde aktiviteter med en gymnastikmåtte.