4 tips til diskussion af aktuelle begivenheder med børn

4 tips til diskussion af aktuelle begivenheder med børn

17/10/2013 0 Af Bjarke

Ofte kan de ting, børn ser og hører på nyhederne eller på hjemmesider, der dækker nyhederne, være forvirrende og alarmerende. Selvom du ikke lader dine børn læse eller se nyhederne, kan de høre om begivenheder fra andre børn i skolen. Med nogle forberedelser kan du hjælpe dine børn med at forstå og reagere roligt på nyheder og aktuelle begivenheder.

Den første ting at huske på, når du taler om aktuelle begivenheder med dit barn, er at finde ud af, hvad dit barn allerede ved. Dit barn har måske allerede hørt om en begivenhed fra klassekammerater, men kan mangle kontekst til forståelse af arrangementets detaljer. Ved at stille dine barn spørgsmål om hvilke nyhedsemner der diskuteres i skolen eller hvilke historier de for nylig har set i avisen eller på tv, kan du hjælpe dit barn med at udfylde huller i deres forståelse af begivenheder.

En anden ting at huske på er, at selvom det kan være tilrådeligt at skjule meget små børn fra særligt foruroligende nyhedsartikler, er det ikke sandsynligt, at det vil være en mulighed for ældre børn. Hvis de ikke hører om begivenheden fra dig, så vil de sandsynligvis høre om det fra klassekammerater. Ved at tale med dit barn først kan du hjælpe dem med at lære foruroligende eller forvirrende nyheder fra dig i stedet for at lære om det i skolen.

En anden måde du kan hjælpe dit barn med at forstå nyheden er at finde frem til passende nyhedskilder til børn. Forklar dit barn vigtigheden af ​​at få nyheder fra velrenommerede kilder. Der er flere velbegrundede websteder, der har nyhedshistorier rettet mod yngre børn. Dit barns lærer kan også hjælpe dig med at finde passende kilder. Ældre børn kan måske læse de samme nyhedskilder, som du læser eller ser. Prøv at se eller læse nyhederne sammen og opmuntre dit barn til at stille spørgsmål, hvis de ser noget forvirrende eller forstyrrende.

Vær ærlig med dit barn om dine følelser. Hvis en nyhed forstyrrer dig, er det okay at fortælle dit barn dette. Viser børn, der har stærke følelser om verdenshændelser, er sunde. Du kan også vise dit barn, hvordan du reagerer på disse begivenheder, uanset om det er ved at donere til en velgørenhed eller ved at kontakte dine regeringsrepræsentanter. Mens du skal være ærlig over dine følelser, bør du ikke forsøge at tvinge dit barn til at føle det samme. Opmuntre dit barn til at læse eller se nyhederne kritisk og drage deres egne konklusioner.

Mens verden kan være et forvirrende sted, og internettet giver mulighed for næsten øjeblikkelig information om begivenheder overalt i verden, betyder det ikke, at du skal lade dit barn blive overvældet af nyhederne. Ved at tale med dit barn om aktuelle begivenheder og historier, som de ser i nyhederne eller høre om i skole, kan du hjælpe dit barn til at føle sig mere selvsikker i deres forståelse af verden og at blive en bedre og mere informeret global borger.